Thievery Corporation si Drew Barrymore militeaza impotriva foametei in lume

Facebook Twitter Comenteaza
Thievery Corporation si Drew Barrymore militeaza impotriva foametei in lume

Pe langa activitatea muzicala, membrii trupei Thievery Corporation sunt implicati in campanii sociale menite sa atraga atentia asupra pericolului pe care foamea il reprezinta la nivel global, fiind militanti activi in cadrul organizatiei World Food Program, alaturi de actrita Drew Barrymore, fotbalistul brazilian Kaka, atletul Paul Tergat - de opt ori campion mondial la maraton - si fostul vice-presedinte al Statelor Unite, George McGovern.

Inceput in 1963 ca un simplu program experimental avand ca scop imbunatatirea nutritiei si a conditiilor de viata din tarile subdezvoltate, World Food Program a capatat treptat amploare, castigand din ce in ce mai multi membri.
Parteneriatul dintre Thievery Corporation si World Food Program a inceput in urma cu trei ani, cand Rob Garza si Eric Hilton au organizat o strangere de fonduri pentru victimele cumplitului tsunami care a lovit Asia in 2005. De asemenea, tot pentru sustinerea proiectului WFP, in februarie 2008, Eric Garza a sustinut un concert caritabil intr-un club de noapte din Kathmandu, Nepal, plin pana la refuz.

"Foamea este o nevoie elementara, extrem de importanta, care nu cunoaste granite. Acoperirea acestei nevoi este esentiala, mai ales daca vrem sa facem progrese semnificative si pe plan umanitar in domeniul sanatatii, al educatiei si al dezvoltarii economice", a declarat Garza, care a vizitat pana in prezent locatiile operationale WFP din Sudan, Kenya si Nepal.
"Compasiunea pentru cei infometati pare a fi universala... Totusi, foametea si saracia pe care le-am observat in timpul calatoriilor mele cu WFP raman invizibile pentru majoritatea oamenilor ce traiesc in lumea dezvoltata. Este dificil sa iti inchipui aceste imagini daca nu ai fost acolo in persoana", a adaugat artistul.

Pe 15 octombrie, Thievery Corporation va sustine un concert la Sala Palatului din Bucuresti, unde au solicitat amplasarea unui stand special amenajat pentru promovarea mesajului WFP. Imagini din cadrul activitatilor desfasurate de World Food Program vor fi proiectate pe scena, in timpul pauzelor din concert, iar voluntari ai organizatiei vor distribui brosuri informationale, membrii trupei incercand in felul acesta sa aduca publicul roman cat mai aproape de initiativa World Food Program.

"Eric si cu mine dorim sa ii facem pe oameni constienti de aceste lucruri si suntem convinsi ca odata ce vor afla mai multe despre aceste suferinte, isi vor exprima mult mai deschis dorinta de a ajuta", a declarat Rob Garza.

Biletele pentru concertul Thievery Corporation pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta, precum si online, de pe www.myticket.ro, la preturile de 60, 85, 110 si 140 lei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod