Testează-te gratuit pentru a depista o posibilă hepatită!

România deţine încă un record trist: este ţara cu cel mai mare număr de bolnavi de hepatită din Europa, cu două milioane de bolnavi infectaţi cu virusul hepatitei B şi C. Cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei, Fundaţia Baylor Marea Neagră lansează comunităţii un îndemn pentru testare, în vederea depistării din timp a acestei boli.

România deţine încă un record trist: este ţara cu cel mai mare număr de bolnavi de hepatită din Europa, cu două milioane de bolnavi infectaţi cu virusul hepatitei B şi C.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei, Fundaţia Baylor Marea Neagră lansează comunităţii un îndemn pentru testare, în vederea depistării din timp a acestei boli.

„În România se stabilesc zilnic asemenea recorduri: cel mai lung timp de așteptare petrecut în fața unui cabinet medical, cea mai lungă perioadă de timp necesară unei evaluări medicale, cel mai lung termen de așteptare până la primirea terapiei antivirale, cel mai lung timp petrecut de la cunoașterea diagnosticului până la inițierea demersului de întocmire a dosarului medical din pricina dezinformării“, a declarat Ana-Maria Schweitzer (foto), director executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.



Baylor oferă servicii integrate unice în ţară

Sub sloganul „E mai aproape decât crezi!“, Alianța Mondială a Hepatitei, a cărei membră este și Baylor România, lansează un apel către comunitate cu ocazia Zilei Internaționale a Hepatitei, serbată la 28 iulie.

Din anul 2010 Baylor România a inclus în aria testării bolilor infecțioase, pe lângă  HIV, și testele pentru hepatită B și C.  

Pachetul de servicii de testare gratuită, rapidă și confidențială cuprinde pe lîngă testul de anticorpi și consiliere, și asistență pe termen lung celor care devin pacienți ai secțiilor medicale de profil.


Serviciul Baylor este, datorită acestor două componente, unic în țară. „Experința din acești doi ani de activitate în domeniul testării și al consilierii a arătat că la Constanța procentul persoanelor infectate cu virusul hepatitei B şi C sau virusul HIV este de peste 7%. Numărul celor care au trecut pragul cabinetelor noastre este de aproximativ  25.000 de persoane“, a declarat Ana-Maria Schweitzer.

Testare gratuită şi rapidă

Testarea a oferit șansa de a accesa tratament în timp util unor adulți care au ajuns din întâmplare sau curiozitate în cabinet.
Testarea este singura modalitate de a identifica infecția, deoarece purtătorii unui virus hepatitic nu au simptome specifice decât după zeci de ani de la infectare.


„Așadar, testați-vă, vaccinați-vă și, dacă ați fost diagnosticați cu o hepatită cronică, tratați-vă. Hepatitele de tip B sau C nediagnosticate sau netratate la timp conduc la ciroză sau cancer hepatic“, este îndemnul pe care îl lansează Fundaţia Baylor Marea Neagră. Centrele  Baylor din Constanţa şi Tulcea efectuează teste rapide şi gratuite. Programările pentru teste se pot face şi online, pe site-ul fundaţiei, www.baylor.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod