Teatrul Odeon prezinta o serie de spectacole

Facebook Twitter Comenteaza
Teatrul Odeon prezinta o serie de spectacole

Inainte de deschiderea oficiala a stagiunii, care avea loc la sfarsitul lunii septembrie 2008, Teatrul Odeon prezinta un spectacol de teatru din Serbia si un spectacol de dans din Polonia.

Vineri, 12 septembrie, incepand cu ora 19.00 este pusa in scena piesa "Mica trilogie a mortii", o productie a Teatrului Dramatic Belgrad, Serbia, prezenta si la Festivalul Zile si Nopti de Teatru European de la Braila. Trilogia - compusa din trei piese separate, care se intretes - este o analiza profunda, diversa si chiar comica a intalnirii omului cu propriul sfarsit, cu propria moarte.
Cu tesatura complicata de semnificatii si imagini, regizorul Nebojsa Bradic a introdus corul, a multiplicat-o pe Alba ca zapada, adaugand song-uri si folosind mai multe stiluri regizorale, reusind sa creeze un spectacol plin de viata.

Marti, 16 septembrie 2008 de la ora 19.00 va fi prezentat spectacolul de dans "NN", o productie a Centrului de Cultura din  Lublin, Polonia.

In cazul "NN", intrebarea fundamentala se refera la identitatea omului, a barbatului, a artistului.
Cine este cu adevarat fiecare dintre noi? Cum ne percepem si cum ne vad altii? Artistul este oare o fiinta exceptionala? Sau a fi artist inseamna acelasi lucru cu a fi un uzurpator sau pur si simplu un ciudat si un neindemanatic suprasensibil?

Asa se intampla cu "tema Nijinski", care a fost si ramane pentru dansatori si coregrafi extrem de misterios si insolit. Mai ales pentru dansatorii si coregrafii care au varsta lui Nijinski la apogeul carierei sale. Chiar daca pare atat de binecunoscut (este cel mai mare dansator al tuturor timpurilor), Nijinski ramane o persoana inexplicabila, neinteleasa si nedefinita.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod