Studiu: consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de deces

Consumul zilnic de carne de vită, porc şi miel creşte considerabil riscul de deces, mai ales dacă această carne este procesată, relevă un studiu american publicat luni pe site-ul Archives of Internal Medicine.

Carnea de vită, porc şi miel consumată zilnic creşte considerabil riscul de deces, mai ales dacă această carne este procesată, relevă un studiu american publicat luni pe site-ul Archives of Internal Medicine.

Înlocuirea acesteia cu carnea de peşte sau de pasăre antrenează o scădere a riscului de deces cu 7% - 19%, în funcţie de alimentul care joacă rolul de substitut, a declarat An Pan de la Universitatea Hardvard, principalul autor al studiului citat de agenția Mediafax.

"Consumul regulat de carne roşie antrenează un risc ridicat de deces, cauzat de maladii cardiovasculare şi cancer", au explicat savanţii americani, care includ în categoria "carne roşie" carnea de vită, de porc şi de miel.

Riscul de deces este şi mai mare în cazul cărnii procesate, ce include produse ca şuncă, cârnaţi şi salam.

Consumul zilnic de carne roşie proaspătă sau procesată creşte riscul de deces cu 12% în comparaţie cu persoanele care consumă acest aliment rar şi în cantităţi mici sau chiar deloc. Creşterea acestui risc ajunge până la 13% pentru carnea neprocesată şi la 20% atunci când este procesată.

"Înlocuirea porţiilor de carne roşie cu carne de peşte, carne de pasăre, nuci, legume uscate, lactate semidegresate şi cereale integrale reduce considerabil riscul de deces", au concluzionat autorii studiului.

Cercetătorii americani au analizat datele din două studii realizate pe 37.698 de bărbaţi şi 83.644 de femei, monitorizaţi timp de peste 20 de ani.

Carnea roşie reprezintă o sursă importantă de proteine în alimentaţie, iar studii precedente au arătat deja faptul că un consum regulat de carne roşie antrenează o creştere a riscului de declanşare a diabetului la adulţi şi a maladiilor cardiovasculare, dar şi a unor tipuri de cancer, notează Mediafax.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Martie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod