Stereophonics la B'Estfest

Facebook Twitter Comenteaza
Dupa Nelly Furtado, Cypress Hill, Manu Chao, Kaiser Chiefs, Judas Priest, Manic Street Preachers, UNKLE, Apollo 440, Roisin Murphy (Moloko), Sunrise Avenue, Nouvelle Vague, Primal Fear si Ross The Boss, afisul editiei de anul acesta a B'ESTFEST se completeaza cu inca trei nume: Stereophonics, Miss Platnum si Deluka.

Membrii Stereophonics, prezenti pe 5 iulie pe scena B'estfest, Kelly Jones, Richard Jones si Stuard Cable, si-au inceput cariera in Marea Britanie in 1992, initial sub numele de Tragic Love Company, ca trupa de coveruri, urmand ca mai tarziu sa-si schimbe si stilul, si numele, devenind Stereophonics.


In 1997, trupa lanseaza primul sau material discografic, "Word Gets Around", album foarte bine primit de public, clasat pe primele pozitii ale topurilor britanice. Doi ani mai tarziu, Stereophonics este declarat "Best New Group" in cadrul ceremoniei Brit Awards!

Urmatoarele doua albume ale trupei, "Performance and Cocktails" si "Just Enough Education to Perform" intra direct pe primul loc in topuri, piese precum "The Bartender and the Thief" sau "Just Looking" bucurandu-se de un real succes.

Anul 2003 aduce formatiei un nou album, "You Gotta Go There to Come Back", dar si o schimbare de componenta: tobosarul Stuard Cable paraseste grupul fiind inlocuit de Javier Weyler.
Primul disc inregistrat in noua formula, "Language. Sex. Violence. Other?", apare in martie 2005 si le aduce primul single No. 1 din cariera: "Dakota".

Pe 4 iulie, romanii o vor putea vedea pe scena festivalului si pe Ruth Renner, alias Miss Platnum. Artista este originara din Banat si a ajuns celebra in toata Europa datorita promovarii unui nou gen muzical numit R 'n' Balkan, un melanj de R&B, pop si etno balcanic.

Poreclita "Missy Elliot a Balcanilor", Miss Platnum a lansat primul sau album, "Chefa", in 2007. Materialul a fost intens promovat de single-ul "Give me the food", in care Ruth vorbeste in limba romana si glumeste pe seama "rotunjimilor" corpului sau si pe seama apetitului crescut pentru mancare.


Intr-o lume in care dimensiunile de manechin reprezinta intotdeauna un avantaj pe drumul catre succes, lui Ruth nu ii este rusine sa strige: "Imi place sa mananc!". De altfel, timisoreanca a devenit o reprezentanta de seama a miscarii numite "fat feminism", prin care femeile sunt sfatuite sa nu se simta stanjenite, chiar daca siluetele lor nu sunt tocmai de invidiat.

Formata din Ellie Innocenti, Kris Kovacs, Stevie Palmer si Daniel Brasco, Deluka este una dintre cele mai apreciate trupe din circuitul underground londonez. Trupa se va afla anul acesta pentru a doua oara in Romania, dupa ce in 2007 a fost cap de afis la  "UnderLondon Fest".
Dupa succesul de care s-au bucurat in randul publicului roman, Deluka revine la Bucuresti pentru un nou show, pe 5 iulie, in a doua zi de B'ESTFEST.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod