Stefan Besan reprezinta Romania la Eurovision Young Musicians 2008

Facebook Twitter Comenteaza
Stefan Besan reprezinta Romania la Eurovision Young Musicians 2008

Tanarul violonist Stefan Besan, castigatorul selectiei nationale si reprezentantul Romaniei la concursul Eurovision, va pleca pe 2 mai spre capitala Austriei, unde, pe 9 mai, are loc finala "Eurovision Young Musicians" (EYM). El va fi insotit de o echipa a TVR, dar si de violonistul Alexandru Tomescu, cel care l-a asistat si indrumat la repetitiile din tara. De altfel, Alexandru Tomescu va si comenta pentru telespectatorii TVR Cultural, in direct de la Viena, finala EYM.

Imediat dupa sosirea la Viena, Stefan va intra intr-un program de ore de studiu clar stabilit: pe 2, 3 si 4 mai, elevul Liceului de Muzica "George Enescu" din Bucuresti are deja fixate ore de studiu cu un corepetitor (pianist) la Conservatorul din Viena, unde au fost inchiriate salile de studiu pentru copii.

Semifinalele "Eurovision Young Musicians" au fost stabilite in acest an pentru 4 si 5 mai, in cele doua runde urmand sa participe concurenti din 16 tari, printre care: Austria, Croatia, Cipru, Germania, Grecia, Finlanda, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Rusia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Marea Britanie.
Reprezentantul Romaniei este programat in concurs pe 4 mai, la ora 16.20 (ora Vienei). Nicio tara din Europa nu va transmite in direct imagini de la semifinale, singura televiziune care poate inregistra cateva imagini de la semifinale fiind televiziunea publica austriaca ORF. Echipa TVR prezenta la Viena va transmite scurte corespondente video cuprinzand informatii zilnice despre cum se prezinta concurentul roman la EYM.

Repertoriul lui Stefan Besan pentru concursul de la Viena cuprinde trei lucrari: Gheorghe Neaga - "Miniatura", George Enescu - "Lautarul" (din Suita Impresii din copilarie) si Camille Saint Saens - "Introducere" si "Rondo Capriccioso op.28".
Aceste lucrari vor fi interpretate la semifinala din 4 mai, iar in cazul in care Stefan se califica printre cei sapte finalisti, va interpreta, pe 9 mai, lucrarea lui Felix Mendelssohn Bartholdy - "Rondo" (din Concertul in Mi minor op.64).

Finala "Eurovision Young Musicians" 2008 se desfasoara pe 9 mai in Piata Primariei din capitala austriaca, unde se construieste o imensa estrada cu toate facilitatile, inclusiv grila de lumini si sonorizare. Finalistii vor canta in spatiu deschis, accesul publicului in aceasta locatie destinata muzicii fiind liber.

TVR Cultural va transmite in direct finala "Eurovision Young Musicians" in data de 9 mai, timp de 100 de minute, incepand cu ora 22.20.
Din 2002, am fost reprezentati la Eurovision Young Musicians de Cristian Andrei Fatu - vioara, la Berlin, urmat in 2004 de Octavian Alin Lup - violoncel, la Lucerna, si de Alina Elena Bercu - pian, la Viena, in 2006.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod