Sportul in echipa este important pentru dezvoltarea mentala a adolescentilor

27 Aprilie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Sportul in echipa este important pentru dezvoltarea mentala a adolescentilor
Dintotdeauna, sportul a fost recunoscut drept una dintre cele mai bune metode pentru dezvoltarea fizica a copiilor, dar recent au fost descoperite si beneficiile psihologice oferite copiilor in urma implicarii intr-un sport de echipa. Studiile au aratat ca exercitiile sportive practicate in echipe organizate au importante efecte benefice asupra starii mentale a copiilor.

In primul rand, adolescentii care participa la sporturi de echipa in mod frecvent se vor dezvolta armonios si nu se vor confrunta cu probleme de greutate.
De asemenea, sportul contribuie la reducerea starilor de insomnie sau lipsa de incredere si le ofera adolescentilor posibilitatea de a socializa cu cat mai multe persoane si de a avea incredere in ceilalti, fiind recomandat adolescentilor care au probleme de timiditate.

La aceasta varsta, a descoperirii de sine, este foarte important ca adolescentii sa aiba parte de reusite, experimentarea primului succes contribuind la dezvoltarea armonioasa din punct de vedere mental si la obtinerea de rezultate bune in activitatile viitoare in care se vor implica.


O cercetare mentionata de NESTLE Nesquik 3in1 realizata de Women Sport Foundation in SUA a aratat ca adolescentele care practicau sporturi de echipa in mod regulat erau mult mai implicate si in activitatile scolare, obtinand rezultate foarte bune la scoala.

Studiul a demonstrat puternica legatura dintre sport si mentinerea sanatatii fizice si mentale pe termen lung.


De aceea, este recomandat ca parintii sa isi incurajeze copiii sa se implice in astfel de activitati si copiii sa isi aleaga sportul preferat, pentru ca le va asigura un stil de viata mai sanatos si o stare de bine, daca adolescentii vor avea in acelasi timp o alimentatie echilibrata. 

Unele dintre cele mai cunoscute sporturi la care adolescentii se pot inscrie si care le vor aduce satisfactii sunt fotbalul, voleiul, baschetul, handbalul, rugby, atletism, gimnastica aerobica, dansul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod