"Speranta moare ultima" - dragoste dincolo de moarte, intr-un film politic

17 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza


Michael Winterbottom a ales-o pe Angelina Jolie pentru rolul principal din "Speranta moare ultima" / "A Mighty Heart" (SUA, 2007), filmul politic de marti, 18 noiembrie, ora 20:00, la Cinema Union, reluat miercuri, 19 noiembrie, de la 17:30. 

Controversata pelicula e bazata pe fapte reale, ea urmarind povestea jurnalistului Danny Pearl (Dan Futterman), seful biroului Asia de Sud al Wall Street Journal, disparut in Pakistan, pe 23 ianuarie 2002, in timp ce realiza o ancheta in legatura cu afacerile lui Richard Reid, urmarit de Interpol pentru terorism.

Sotia acestuia, Mariane (Angelina Jolie), si ea jurnalist de investigatie, porneste o campanie de mari proportii in cautarea lui Pearl, in care se vor mobiliza atat serviciul secret pakistanez si surse din interiorul celulelor teroriste din zona, cat si FBI-ul, militarii americani si redactia de investigatii a Wall Street Journal.

Insarcinata in sase luni, dupa incheierea fara succes a investigatiilor, Mariane decide sa scrie o carte pentru ca Adam, fiul lor, sa stie cine a fost tatal lui si in ce conditii a disparut. Romanul, "A Mighty Heart: The Brave Life and Death of my Husband Danny Pearl", va sta la baza scenariului filmului lui Michael Winterbottom, produs de Brad Pitt.

"Speranta moare ultima" plaseaza o poveste de dragoste in centrul unui univers in care problemele "fierbinti" ale omenirii acestor ani (terorismul, fragilitatea echilibrului politic mondial), cu care, de regula, oamenii stau la curent prin buletinele de stiri, reprezinta probleme de zi cu zi, acute, imediate si stringente.

Intr-o lume fara "buni" si "rai", cautarea adevarului e o sarcina riscanta, care duce, de multe ori, la pierzanie, asa cum o dovedesc mortile celor 230 de jurnalisti ucisi de la disparitia lui Pearl, pana la data premierei filmului lui Winterbottom, in 2007. 

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod