Spatii recastigate pentru FNT 2008

31 Octombrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Pe langa prestigioasele teatre bucurestene care au sprijinit ani de-a randul Festivalul National de Teatru, alte spatii si-au deschis portile pentru a gazdui spectacole din selectia 2008. In afara de Teatrul "Ion Creanga", un teatru profesionist destinat copiilor si tinerilor, care se alatura in fiecare an Festivalului National de Teatru, pentru aceasta editie, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" a devenit un spatiu recastigat.

Cu toate ca pe timpul stagiunii aceste doua teatre au un repertoriu deosebit si specific, in perioada Festivalului National de Teatru acestea se imbogatesc si isi diversifica oferta culturala.


Teatrul "Ion Creanga" gazduieste doua spectacole valoroase din sectiunea "Spectacole invitate din strainatate". Acestea sunt "Calugarul Negru" de A.P. Cehov, regizat de Kama Ginkas si "Karl Marx: Capitalul, Volumul 1" de Rimini Protokoll. Un alt spectacol-eveniment prezent pe scena Teatrului "Ion Creanga" este "Odihna" de Mihai Maniutiu, dupa un text de George Banu.

Sala Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" este exclusiv dedicata sectiunii Spectacole romanesti de top, prin gazduirea a trei spectacole prestigioase: "Caligula de Albert Camus", regizat de Victor Ioan Frunza, "Electra dupa Euripide", regizat de Sorin Militaru si "Hamlet" dupa William Shakespeare, regizat de Radu-Alexandru Nica.

La Teatrul "Ion Creanga"

  • "Calugarul Negru" se va juca pe 1 noiembrie, ora 18.00, 2 noiembrie, ora 21.00, pe 3 noiembrie, ora 18.00;
  • "Karl Marx: Capitalul, Volumul 1" se va juca pe 5 noiembrie, ora 21.00 si pe 6 noiembrie, ora 18.00;
  • "Odihna" se va juca pe 8 noiembrie, de la ora 18.00 si de la ora 20.30.

La Teatru National de Opereta

  • "Caligula" se va juca pe 1 noiembrie, ora 21.00 si pe 2 noiembrie, ora 18.00;
  • "Electra" se va juca pe 3 noiembrie, ora 21.30 si pe 4 noiembrie, ora 19.00;
  • "Hamlet" se va juca pe 5 noiembrie, ora 21.30 si pe 6 noiembrie, ora 18.00.

Pentru mai multe detalii despre spectacolele si evenimentele din programul Festivalului National de Teatru acceseaza www.fnt.ro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod