Sophia a primit cel mai inedit cadou de Pasti: un iepure din piele

De Pasti, Sophia a primit un cadou cu totul inedit. Artista si-a imbogatit colectia de obiecte decorative de arta cu o noua lucrare, un iepuras realizat integral din piele si vopsit manual. Obiectul este semnat de artistul plastic Dan Adascalitei si este rezultatul a peste 10 ore de munca manuala.
“La mine, iepurasul a luat o forma materiala, iar cadoul primit isi va gasi un loc de cinste in casa mea. Dan Adascalitei este unul dintre cei mai apreciati artisti ai Romaniei. Picteaza biserici, sculpteaza lemnul cu o maiestrie ce l-a facut cunoscut pana si pe plan international si transforma pielea in obiecte inedite”, declara Sophia.

Cantareata si-a petrecut sarbatorile pascale in orasul sau natal, Roznov, situat in apropiere de Piatra Neamt. Ca in fiecare an, Sophia a respectat intocmai traditia romaneasca, a cantat Prohodul, a gatit drob de miel si a preparat cei mai deliciosi cozonaci.

“Pastele inseamna traditie si familie.
De fiecare data ma intorc acasa, la Roznov, acolo unde in Joia mare eu si mama vopsim ouale. Vinerea mergem la biserica unde cantam Prohodul timp de doua ore, iar sambata este zi de spovedanie. Am asistat la slujba de Inviere de la miezul noptii, iar duminica toata familia a fost invitata la masa de Paste. Impreuna cu mama mea am gatit drob de miel, iar cozonacii au fost copti pe foc de lemne, la cuptorul din curte”
, spune artista.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod