Soluţia controversată care l-ar putea ajuta pe Cotabiţă să-şi recupereze memoria

Aflat în continuare pe patul de spital, cântăreţul încă mai are pierderi de memorie. O soluţie pentru recuperarea sa completă ar fi hipnoza, pe care specialiştii o propun în astfel de cazuri.

Gabriel Cotabiţă îşi revine pe zi ce trece. Medicii şi familia sunt alături de artist în procesul de recuperare fizică şi psihică, iar dacă lucrurile vor merge ca şi până acum, artistul şi-ar putea reveni până la sfârşitul anului, scrie Libertatea.

Pentru recuperarea memoriei, Gabi Cotabiţă ar putea apela şi la hipnoză, metodă care, susţin specialiştii, este folosită cu succes în astfel de cazuri medicale.

"În astfel de cazuri, pierderile de memorie sunt obişnuite.

Trebuie să ştim că există două tipuri de memorie, cea de scurtă durată şi cea permanentă, care, chiar dacă se consideră a fi pierdută, poate fi din nou accesată de la nivelul subconştientului. Hipnoza este ideală pentru recuperare şi pentru starea psihică. Ajută la regenerarea sistemului, la atitudinea şi starea pacientului, la refacerea emoţională. Hipnoza, mai ales pe partea de recuperare şi pe starea psihică a persoanei, este sigură. Sunt mii de studii - spre exemplu, cu bolnavi de cancer, de boli terminale, boli incurabile care şi-au îmbunătăţit situaţia sau au avut o recuperare mult mai rapidă prin câteva şedinţe standard de hipnoză - care îi ajută să se recupereze", a declarat Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, pentru ziarul Ring.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod