Snoop Dogg acuză poliţia din Suedia că a fost reţinut din motive rasiale

Rapperul Snoop Dogg spune că a fost victima unui abuz rasial, deoarece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost reţinut pentru scurt timp de Poliţia din Suedia, care îl suspecta pe artistul american de posesie şi consum de droguri.
Artistul american a relatat acest incident prin intermediul unei serii de înregistrări video, pe care a publicat-o duminică pe reţeaua de socializare Instagram, informează site-ul revistei People, citat de Mediafax.

"Nu ştiu în ce fel de ţară ne aflăm, dar cei de aici ne fac să transpirăm", a declarat vizibil frustrat rapperul, al cărui nume real este Calvin Broadus, în primul dintre cele cinci mesaje video, filmat pe marginea unei şosele, după ce poliţia locală i-a cerut să oprească automobilul în care se afla.

Christer Nordstrom, purtător de cuvânt al Poliţiei din oraşul suedez Uppsala, a confirmat pentru revista People că Snoop Dogg a fost într-adevăr reţinut pentru scurt timp, însă a infirmat afirmaţia rapperului, potrivit căreia a fost reţinut din motive rasiale.

"Potrivit unui ofiţer de poliţie, Snoop Dogg prezenta semne că s-ar afla sub influenţa drogurilor, aşadar a fost reţinut şi dus la secţia de poliţie pentru un test.
După circa o oră, a fost eliberat", a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

Christer Nordstrom spune că acea arestare a reprezentat o procedură standard, chiar dacă persoana suspectată că ar fi consumat droguri este un simplu pasager într-un automobil. Rezultatele testelor vor fi cunoscute peste două săptămâni. Dacă ele vor fi pozitive, cazul va fi transmis unui procuror. Consumul de droguri reprezintă o infracţiune minoră în Suedia şi se pedepseşte de regulă cu o amendă, a spus Christer Nordstrom.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod