Sistem viziteaza obiective turistice in Italia

Facebook Twitter Comenteaza
Sistem viziteaza obiective turistice in Italia

Pentru orice trupa autohtona este un prilej de mandrie si bucurie atunci cand reprezinta Romania pe alte meleaguri, mai ales cand o face bine si in conjuncturi speciale.

Sistem nu se afla la prima "abatere" de acest gen (locul III la Eurovision - Kiev, 2005; Revelion 2006/ 2007 – Berlin; ceremonia oficiala de aderare la Romaniei la UE - Bruxelles / Belgia, 2006; concert la ExpoZaragoza - Spania, 2008).

La invitatia Ministerului Afacerilor Externe, Sistem a avut un mini-turneu italian. Zoli, Cici, Phlo, Robi si Nashu au trait inca o data bucuria de a canta in fata unui public mai mult sau mai putin numeros, in parte nefamiliarizat cu trupa si cu repertoriul, dar care a oferit aplauze cu generozitate, apreciind show-ul si muzica.
Multi italieni s-au perindat pe la pupitrul de sunet in timpul recitalului Sistem, intreband ce trupa canta, din ce tara e si facand semnul apreciativ cu degetul mare indreptat in sus: "OK!".

Cei cinci percutionisti au profitat de acest prilej pentru a descoperi orase noi si locuri de legenda. Traseul "turistic" al trupei a fost facut cu sacrificii de ore de somn, cu alergatura intre probele de sunet si spectacole, dar a meritat, spune formatia in cor.

Pe 28 septembrie, Sistem era la Torino. Programul strans nu a permis trupei sa vada mare lucru. S-au revansat a doua zi, la Milano, unde au admirat zeci de minute dantelaria incredibila a Domului.
Apoi, ca orice muzicieni care se respecta, s-au fotografiat in fata celebrei Scala din Milano.

Roma a fost si mai generoasa: cum au ajuns, membrii Sistem au fugit la Colosseum. Uriasul amfiteatru i-a impresionat prin maretia cu care a starbatut cei 2000 de ani de istorie ai sai. La Fontana di Trevi, toti au aruncat cate un banut in apa ca sa aiba garantia ca se vor intoarce la Roma. In cazul lui Cici, legenda functionase deja.

Pe 4 octombrie, Sistem in formula completa s-a infiintat la poarta Vaticanului inca de la 7 dimineata. Nu sunt ei vorbareti din cale-afara, dar de data asta au fost chiar taciturni: fata in fata cu picturile lui Rafael si ale lui Michelangelo, in Capela Sixtina, au ramas fara grai.

Dupa un scurt popas la Biserica Sfantul Petru (asezamantul Papilor), Sistem s-a minunat si aproape s-a inchinat in fata statuii lui Michelangelo, Pieta, sculptata pe cand acesta avea doar 23 de ani.

Inainte de a pleca inapoi spre Romania, au vizitat Pantheonul - o constructie care numara, la randul ei, tot vreo 2 milenii de existenta.

De acum, Sistem se poate lauda nu numai cu CV-ul, ci si cu locurile pe care le-a vizitat, din care a extras emotii adanci si bucurii puternice, care ii vor incarca pentru multe din viitoarele concerte...
"N-am intrat in niciun magazin din Roma; nu ne-am putut indura sa renuntam la toata istoria, cultura si arta pe care acest oras o expune la fiecare pas. Am incercat sa vedem cat mai mult in putinul timp pe care l-am avut la dispozitie si tot nu ne-am saturat. Fiecare dintre noi si-a promis ca va reveni aici cat de curand. Daca tot am fost intr-un spectacol cu exponentii haute couture din Romania si Italia, pot sa spun ca noi ne-am luat portia de haute culture aici" - a declarat Zoli.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod