Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Sydney

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 5, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier de la Sydney.

Românca a câştigat al doilea meci pe care l-a disputat în acest an după o oră şi 38 de minute.

Halep a trecut cu bine primul examen important al acestui sezon, întâlnirea cu Pliskova, o jucătoare de 1,86 metri înălţime, care "cochetează" cu Top 10 WTA (a fost pe locul 7 în august 2015). Partida a fost tensionată, cu reuşite, dar şi cu multe greşeli neforţate de ambele părţi - 33, Halep şi 43, adversara ei - un meci tipic pentru începutul de an, relatează Mediafax.

Românca a căutat să o ţină în spatele terenului pe rivală, cu mingi lungi, să o deplaseze cât mai mult pe destul de imobila sportivă din Cehia şi să se ferească de lovitura de dreapta a acesteia. Din acest motiv, a trimis multe mingi în aut şi s-a enervat de multe ori, lovind cu racheta terenul. Ca de obicei, sportiva din Constanţa a alergat mult şi a acoperit foarte bine terenul, fără să mai acuze probleme la tendonul lui Ahile, ca în meciul de marţi, cu Caroline Garcia. Simona Halep s-a apărat foarte bine în momentele de agresivitate ale Karolinei Pliskova, iar serviciul româncei a fost mai eficient, cu 70 la sută proporţia de reuşită a primului.

La rândul ei, Pliskova a căutat să evite reverul Simonei Halep şi să fie cât mai ofensivă.
Însă "regina aşilor" anul trecut - 517 în 75 de partide - a servit imprecis (49 la sută proporţia de reuşită a primului), lipsindu-i astfel principala armă. Jucătoarea din Cehia a avut momente de revenire în joc şi posibilităţi de preluare a controlului partidei, pe care însă le-a risipit.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod