Simona Halep, învinsă de Serena Williams

Românca, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, rezultat în urma căruia românca nu va pierde locul 5 în clasamentul WTA.

Williams s-a impus într-o oră şi nouă minute şi a înregistrat a şaptea victorie din opt meciuri jucate împotriva Simonei Halep.

Serena Williams a etalat jocul ei obişnuit: o baterie de artilerie grea care se deplasează cu economie pe teren, dar care trimite şi multe lovituri în afara ţintei. Aflată sub presiune, Halep a încercat să se apere, să acopere cât mai bine terenul şi să returneze mingile în forţă ale adversarei, aşteptând ca această să greşească. Din nefericire, românca a avut prea puţină contribuţie proprie la spectacolul de pe arena centrală de la Indian Wells, iar americanca, deşi comite erori, rar se bate singură, relatează news.ro.


Williams a lăsat impresia că pierde puncte, ghemuri doar când vrea ea şi doar pentru a da puţin suspans partidei. Cea mai bună jucătoare din lume a pedepsit aspru evoluţia plată a româncei şi mai ales serviciul al doilea al acesteia.

Prima care a reuşit break-ul în meciul de joi a fost Halep, la scorul de 1-1, după ce a profitat de mai mule greşeli ale Serenei Williams. Jucătoarea americană a recuperat imediat, apoi şi-a ridicat nivelul prestaţiei şi scorul s-a dus la 5-2 în favoarea ei.
Sfaturile antrenorului Darren Cahill, de a juca pe forehand-ul Serenei Williams, dar a încerca să trimită mingile în cross, au ajutat-o pe Halep să se apropie la 4-5, după un break în ghemul al nouălea. Însă jucătoarea din Constanţa şi-a pierdut apoi serviciul şi setul, cu 4-6, după 38 de minue.

În setul secund, Williams a rupt o singură dată echilibrul, la 3-2, pentru ea, câştigând pe serviciul româncei chiar după o nouă intervenţie a lui Cahill, căruia Halep i s-a plâns că nu simte mingea.
Acest break i-a fost suficient Serenei Willams pentru a-şi adjudeca şi setul al doilea, cu 6-3, punând astfel capăt meciului, notează agenția citată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod