Serialul “În dragoste şi în război”, o provocare pentru scenografi, make-up artişti şi hair-stilişti

Serialul reconstituie atmosfera Rusiei ţariste şi a presupus creativitate debordantă din partea scenografilor, stiliştilor vestimentari, hair-stiliştilor, make-up artiştilor, dar şi o logistică impecabilă din partea producătorilor.
“În dragoste şi în război”, noul serial turcesc care va debuta vineri, 20 noiembrie, la Kanal D, după ce “Un destin la rascuce” va fi ajuns la final, este una dintre cele mai “extravagante” producţii de televiziune din Turcia.  

Filmările au avut loc în Rusia, la Sankt Petersburg. Scenele cu baluri somptuoase au fost filmate la Palatul de Marmură, o adevărată  bijuterie a arhitecturii ruse, palatul fiind placat cu mai multe tipuri de marmură şi având tavanele poleite cu foiţa de aur.
 

Pentru veridicitatea şi autenticitatea scenelor s-au folosit costume din perioada Ţarului Nicolae al II-lea. Toate costumele, perucile, bijuteriile, încălţămintea şi accesoriile au fost aduse din Turcia, cele mai multe dintre acestea fiind create special pentru această producţie. Machiajul şi coafurile au constituit adevărate opere de artă. A fost vorba de o adevărată desfăşurare de forţe, iar filmările au durat chiar şi 16 ore pe zi. Doar pentru unul dintre zecile de figuranţi machiajul şi aranjatul părului a necesitat în jur de 50 de minute, producătorii fiind extrem de atenţi la cele mai mici detalii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod