Sergiu Nicolaescu revine oficial la comedie din 9 aprilie cu POKER

9 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Sergiu Nicolaescu revine oficial la comedie din 9 aprilie cu POKER

Cel mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu, "Poker", va avea premiera pe marile ecrane din 9 aprilie.

De-a lungul timpului, Sergiu Nicolaescu a devenit un nume sinonim cu unele dintre cele mai incitante momente ale cinematografului romanesc. Dramele si filmele de actiune, un gen aproape necunoscut in Romania comunista, au adus in sali milioane de romani dornici de entertainment pur, lipsit de propaganda vremii. Comedia e insa exemplificata printr-un singur (dar monumental) moment in cariera regizorului -"Nea Marin Miliardar" - devenit intre timp un clasic. 

Insa, cu toate ca "Nea Marin Miliardar", singura sa comedie realizata in 1981 a fost desemnata cel mai vizionat film romanesc al tuturor timpurilor, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din România, abia in 2009 regizorul a mai abordat aceasta cheie, odata cu inceperea filmarilor la Poker.
Prima sa comedie, Nea Marin Miliardar, este cel mai vizionat film romanesc al tuturor timpurilor, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, si cu toate acestea, au trecut 17 ani pana la urmatoarea sa productie care sa poata fi inscrisa in acelasi gen.

O adaptare a celebrei piese de teatru cu acelasi nume a scenaristului Adrian Lustig, filmul Poker reuneste in rolurile principale nume sonore, precum: Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru si Catalina Grama (Jojo).     

Filmul Poker prezinta povestea a patru prieteni ale caror destine se intersecteaza in copilarie si care, odata ajunsi la maturitate, intruchipeaza tipologii reprezentative pentru societatea romaneasca actuala: politicianul veros (Claudiu Vitelaru), mafiotul care isi doreste, prin orice mijloace, sa acceada in politica (Titel Pangica) sau medicul fara constiinta (Horia Vrabete).
"Cred ca subiectul e mai actual ca niciodata si reflecta intocmai realitatea - mai ales cea politica - a Romaniei de astazi", declara regizorul.

O productie MediaPro Pictures, filmul Poker prezinta imoralitatea si intrigile ascunse ale liderilor societatii, care au creat o jungla cotidiana unde legile sunt facute de cei care detin puterea.  Astfel, jocurile la nivel inalt nu sunt mai mult decat o partida de poker in care castiga cel care stie sa traga o cacealma la momentul potrivit.

Din 9 aprilie, Poker va avea premiera in cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Timis (Timisoara) si la Cinema City (Cotroceni, Cluj, Pitesti si Iasi).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod