Sergiu Nicolaescu revine cu o tripla lansare pentru "Carol I"

4 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Sergiu Nicolaescu revine cu o tripla lansare pentru

Proaspat recuperat dupa incidentul din urma cu trei saptamani, cand a suferit o entorsa la piciorul drept, maestrul filmului istoric romanesc, Sergiu Nicolaescu se pregateste saptamana aceasta pentru o tripla premiera regala, ocazionata de lansarea filmului "Carol I", a cartii si, nu in ultimul rand, a DVD-ului cu acelasi nume.

Iubitorii filmelor istorice marca Sergiu Nicolaescu vor avea ocazia sa urmareasca in premiera de vineri, 8 mai, la cinema Union si The Light, Carol I, un film despre viata intemeietorului Romaniei moderne, care va fi disponibil atat in cinematografe, cat si pe DVD, distribuit de Pro Video.

Daca in luna ianuarie a anului 2008, un comunicat de presa al Spitalului Elias anunta ca regizorul Sergiu Nicolaescu a fost operat pe creier, pentru a doua oara in decurs de doua saptamani, doua luni mai tarziu, Nicolaescu a povestit deschis despre cea mai dificila perioada din viata sa.
La 78 de ani, a reinvatat sa vorbeasca, sa mearga si sa scrie. In acest context, carcotasii n-au asteptat prea mult pana sa concluzioneze ca Supravietuitorul va marca finalul carierei regizorului.

Pe data de 11 august 2008, la castelul Peles, Sergiu Nicolaescu, imbracat in uniforma regala a lui "Carol I", se pregateste sa filmeze prima secventa a documentarului istoric "Carol I". Este un proiect castigat la CNC in 2006, foarte drag regizorului, pentru care s-a documentat intens in ultimii doi ani.

Filmul este o productie MediaPro Pictures care marcheaza o premiera in cinematografia romaneasca - acelasi actor joaca la varste diferite acelasi personaj in doua filme distincte - Sergiu Nicolaescu in rolul regelui Carol I atat in "Pentru patrie" (1977), cat si in "Carol I" (2009).

Sambata, 9 mai, la doar o zi distanta de Ziua Regalitatii, va avea loc la CinemaPRO, cu incepere de la ora 19.00, premiera de gala a filmului "Carol I".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod