Șerban Copoț gătește alături de fiul lui

Șerban Copoț este pasionat de gătit și nu ratează nicio ocazie pentru a-l învăța pe fiul lui, Tedi, tainele acestei îndeletniciri.

În weekend, artistul a intrat în bucătărie și a gătit, alături de micuțul de patru ani, somon la cuptor, special pentru soția lui, Roxana, însărcinată în nouă luni. Rețeta a fost dezvăluită pe blogul artistului, www.serbancopot.ro, iar un scurt filmuleț în care apar cei doi pregătiți pentru gătit a fost postat pe pagina de Facebook a artistului.

Avem nevoie de somon pe care îl asezonăm cu usturoi, lămâie, vin alb demisec, busuioc, rozmarin, sare și piper și îl lăsăm puțin în tavă să se marineze.

Îl băgăm în cuptorul preîncălzit, că-i cu lemne, gaz sau electric, (nu contează, tot gustos iese) și lăsăm peștele până se rumenește foarte puțin deasupra (20 minute la 200 de grade).Separat am „sotat” niște broccoli cu puțină sare într-o tigaie ceramică în puțin ulei de măsline și unt, spre final am adăugat și puțin usturoi pisat, o mână de baby spinach (opțional) și puțin piper proaspăt râșnit, am mai lăsat vreo două minute pe foc și gata. Dacă nu vă place să mâncați broccoli puteți să faceti fasole verde sotată, sau cartofi gratinați, sau orez, în funcție de chef sau preferințe.
Și, pentru că e plin de viroze și răceli de tot felul, ne-am gândit că niste usturoi în plus nu strică și am făcut și un sos de iaurt grecesc cu usturoi și oregano, un fel de mujdei de usturoi pretențios, a scris artistul pe blogul său
”, www.serbancopot.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod