Se sarbatoresc 177 de ani de muzica militara

Facebook Twitter Comenteaza
Se sarbatoresc 177 de ani de muzica militara

La 1 iulie 2008 se aniverseaza "Ziua Muzicilor Militare". In urma cu 177 de ani, lua fiinta prima fanfara militara, mentionata in "Regulamentul Organic" din 1/31 iulie 1831, la Iasi, in cadrul "Strajei Pamantesti".

In cadrul manifestarilor ce se vor desfasura cu aceasta ocazie, "Serviciul Muzicilor Militare" a organizat deja duminica, 29 iunie 2008, intre orele 11.00-12.30, concerte de promenada in parcurile din Capitala, astfel: "Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii" – Parcul Drumul Taberei, "Muzica Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" – Parcul Alexandru Ioan Cuza si "Muzica Corpului 1 Armata Teritorial" – Parcul Sebastian.

In aceeasi zi, incepand cu orele 13.00, "Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii" a sustinut un concert si in cadrul Targului de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".


Publicul prezent la aceste concerte a manifestat un interes deosebit si au existat multe voci ce au cerut evenimente mai dese de acest gen.

Manifestarile se vor incheia pe data de 1 iulie, cu un ceremonial militar si un show sustinut de "Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii" si corpul de balet al "Ansamblului Artistic al Armatei", la sediul central al "Muzicilor Militare", din Bd. Iuliu Maniu 13, Bucuresti.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod