Se deschide Festivalul National de Teatru

Facebook Twitter Comenteaza
Se deschide Festivalul National de Teatru

Festivalul National de Teatru se deschide pe 1 noiembrie 2008, ora 18.00, la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti cu un spectacol luminos compus din muzica si stari, nu din cuvinte: "Sunetul tacerii/ The Sound of Silence" regizat de Alvis Hermanis.

Spectacolul face sa iasa la iveala partea romantica a fiintei noastre si este in sine "un pas spre lumina", cum il defineste regizorul Alvis Hermanis. "The Sound of Silence" are la baza de muzica lui Simon and Garfunkel, cei ce reprezentau in anii '60, spune tot Hermanis, "utopia absoluta, sentimentele romantice ale anilor '60".

Noul selectioner al FNT, criticul de teatru Cristina Modreanu, spune despre acest spectacol: "Fascinat de trecut, Alvis Hermanis semneaza un spectacol fara cuvinte, alcatuit din 'clipuri' live pe muzica celor de la Simon and Garfunkel, intr-o incercare de reconstituire a unei fresce din viata tinerilor din acele timpuri, timpuri de care ne este adesea dor..."

Din 1997, Hermanis este regizor la Teatrul Nou din Riga, o companie recent infiintata, cu repertoriu contemporan, ale carei productii au ca punct comun orientarea catre munca actorului si arata o precizie scrupuloasa in alegerea formei si a vocabularului teatral.
Format ca actor la Conservatorul de Stat din Letonia, Alvis Hermanis si-a inceput cariera de regizor in 1990. Primele sale spectacole - "Marchizul de Sade" dupa Yukio Mishima, "Portretul lui Dorian Gray" dupa Oscar Wilde sau "Foc si noapte" dupa Rainis - au fost denumite pe rand, de critica, "Cea mai buna productie a anului" si au insemnat un debut spectaculos pe scenele europene, dar si turnee in Canada si SUA. In aprilie 2007, regizorul Alvis Hermanis a primit premiul "Europa - Noi realitati teatrale".

Spectacolul "Sunetul tacerii" se va juca la Teatrul National "I.L.
Caragiale", Sala mare, sambata, 1 noiembrie, la ora 18.30, duminica, 2 doiembrie, la ora 18:00 si luni, 3 noiembrie, ora 18:00. Alvis Hermanis se va intalni cu publicul festivalului si cu oamenii de teatru interesati sa afle detalii despre stilul sau de lucru, luni, 3 noiembrie 2008, ora 11.00, la sediul UNATC.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod