Se acorda premiile Galei Societatii Civile

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Se acorda premiile Galei Societatii Civile

"Diferiti, dar impreuna", proiectul prin intermediul caruia in anul 2007 au fost angajate 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale este Marele castigator al Galei Societatii Civile 2008, editia a VI-a. Proiectul, castigator la sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate, apartine Fundatiei pentru Voi, singura organizatie neguvernamentala din Timisoara, care ofera aceste tipuri de servicii comunitare pentru adultii cu dizabilitati intelectuale.

Proiecte castigatoare pe sectiuni:

 • Organizatia Astra Film Fest - cu proiectul "Astra Film Fest 2007" (Sectiunea Arta si cultura)
 • Fundatia Sfanta Irina - cu proiectul "Cancerul nu iarta, dar suferinta poate fi alinata!" (Sectiunea Sanatate)
 • Asociatia REACT - cu proiectul "Daruieste din inima" (Sectiunea Comportament civic si participare publica)
 • Fundatia pentru Parteneriat - cu proiectul "Apele au trecut. Regaseste speranta!" (Sectiunea Dezvoltare economica si sociala)
 • Asociatia Alternative Sociale - cu proiectul "Metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate" (Sectiunea Educatie si cercetare)
 • Organizatia Mihai Eminescu Trust - cu proiectul "Restaurarea zonelor umede din rezervatia "Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara" (Sectiunea Protectia mediului)
 • Organizatia Romani CRISS - cu proiectul "Pasi spre toleranta" (sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective).

Mentiuni:

In functie de rezultatele obtinute de fiecare proiect si pe baza criteriilor de evaluare, proiectele care au obtinut un punctaj sub limita celui castigator au fost premiate cu Mentiuni speciale (vezi anexa).

Ca in fiecare an, la propunerea membrilor juriului, au fost acordate premii extraconcurs unor proiecte sau campanii sociale, care nu au fost inscrise in competitie, dar care au adus un beneficiu evident societatii.

Premii extraconcurs:

 •  Asociatia Tasuleasa Social
 •  Fundatia Renasterea pentru proiectul "Mamovan"
 •  Transparency International Romania pentru campania "Fara Spaga"
 •  Radio Guerrilla pentru campania "Tara normala"
 •  Dan Patzelt pentru proiectul "Eu nu blochez intersectia"
 •  Secretariatul General al Guvernului si Agentia Nationala pentru Romi pentru proiectul "Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma"
 •  Hospice Casa Sperantei pentru campania "Nu pierde nicio clipa! Tine-o langa tine!"
 •  Consiliul National al Audiovizualului pentru campania "Nu iti educa copilul cu televizorul!"
 •  Asociatia T.E.T.Alexandria - cu proiectul "Festivalul National de Teatru Tanar, IDEO IDEIS".

Premiul Special Adevarul Verde:


Noutatea editiei din acest an a constat in Premiul Special Adevarul Verde acordat Lianei Buzea pentru proiectul "EcoAssist", inscris in competitie la sectiunea Protectia mediului.
Prin intermediul acestuia, au fost amplasate cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor in Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, programul fiind in curs de implementare si in alte trei universitati din tara.

Juriul Galei Societatii Civile - editia a VI-a:

Juriul editiei din acest an a fost alcatuit din: Catalin Stefanescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Catavencu si Cotidianul), Luciana Simona Velea (Institutul de Stiinte ale Educatiei), Cristina Bortun (Institutul Goethe Bucuresti), Catalin Mosoia (Europa FM), Liviu Mihaiu (Academia Catavencu, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta"), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International Romania), Mihaela Radulescu (Antena 1), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti), Dana Deac (TVR 1), Raed Arafat (SMURD Tg.
Mures), Luminita Tanasie (World Wide Fund), Robert Turcescu (Realitatea TV si Europa FM), Cosmin Alexandru (Asociatia Erudio) si Alin Ivan (SVASTA Consult).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod