Scurtmetraje semnate Alexandru Stanescu, la ICR

25 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Scurtmetraje semnate Alexandru Stanescu, la ICR

Seara de film de la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) propune joi, 27 noiembrie 2008, de la ora 19:00, doua scurtmetraje semnate de Alexandru Stanescu: "Bucurestiul traieste" si "Generatia desenelor animate".

"Bucurestiul traieste" (2008) surprinde orasul intr-un puzzle de imagini plin de fantezie. Capitala vazuta de Alexandru Stanescu palpita, are parti bune si rele, este atragatoare, chiar daca e plina de necunoscute: personaje stranii, ziduri sparte, blocuri parasite.


Filmul "Generatia desenelor animate" (2007) este descris de autor astfel: "Am vrut sa fac un documentar despre o perioada a copilariei mele pe care nu mi-o amintesc doar eu cu bucurie, ci si multi altii ca mine. Este vorba despre desenele animate care erau difuzate in perioada 1988-1998 la TVR. Din multimea de nostalgici care vorbesc pe aceasta tema cu diverse ocazii, s-au gasit cativa care au vorbit in fata camerei de filmat. Rezultatul este o colectie de marturii ale supravietuitorilor acelor vremuri cam zbuciumate, inclusiv dezvaluiri ale unor personaje din spatele micului ecran.".


Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod