Scrisoarea de dragoste a Reginei Angliei, vândută cu 14.400 de lire

Regina Angliei scria în 1947 despre cum dansa cu Ducele de Edinburgh în cluburile de noapte din Londra. Scrisoarea a fost vândută la licitaţie.

Elisabeta a redactat documentul de două pagini pe când avea 21 de ani şi evocă modul în care ea l-a întâlnit pe cel care avea să-i devină soţ, ducele de Edinburgh, precum şi primii ani din relaţia lor, când ei dansau în cluburile londoneze Ciro şi Quaglino, relatează postul britanic de televiziune Sky News. Destinatarul a fost scriitoarea Betty Show, care lucra la o carte despre nunta cuplului regal.

"Îmi amintesc că l-am întâlnit prima data pe Philip la Royal Naval College, Dartmouth, în iulie 1939, chiar înainte de război.

(E posibil să ne fi văzut înainte, la cununia Ducesei de Kent, dar nu-mi aduc aminte). Aveam 13 ani, iar el avea 18 şi era cadet, urma să plece. A intrat în Marină la începutul războiului şi l-am mai văzut doar ocazional, când era pe picior de plecare - cred că de două ori în trei ani", a scris regina în documentul vândut recent la licitaţie. "Apoi ne-am mai văzut când unchiul şi mătuşa lui, Lordul şi Lady Mountbatten au petrecut mai multe weekenduri cu noi la Palatul Windsor.
Apoi a plecat în Pacific şi în Orientul Îndepărtat pentru doi ani, aşa cum toată lumea ştie"
, a menţionat ea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod