Scriitorul Marius Daniel Popescu, laureat al Premiului "Robert Walser", se intalneste cu cititorii sai

Facebook Twitter Comenteaza
Institutul Francez si revista "Observator cultural" il prezinta la Bucuresti pe scriitorul Marius Daniel Popescu, laureatul Premiului "Robert Walser" pentru debut in proza. Este prima prezenta in Romania a laureatului acestui prestigios premiu, acordat pentru romane scrise in tari francofone. Evenimentul va avea loc luni, 24 martie, la ora 13.00, la sediul Institutului Francez, si poarta titlul: "Sunt un azilant indragostit". La aceasta intalnire vor participa: Carmen Musat, Alexandru Musina, Lidia Bodea, Doina Ioanid, Fanny Chartres, Ovidiu Simonca.
Pentru prima oara dupa aparitia romanului "La Symphonie du loup", Marius Daniel Popescu va dialoga cu cititorii sai.
Romanul "La Symphonie du loup" a aparut la Paris, in 2007, la Editura Jose Corti, iar editorii francezi i-au facut deja un al treilea tiraj. Volumul autorului va aparea in traducere romaneasca la Editura Humanitas.
Cartea a fost scrisa direct in franceza de catre Marius Daniel Popescu, care traieste in Elvetia din 1990. La plecarea din tara, nu stia limba franceza. Era poet, frecventase cenaclurile literare de la Brasov, facuse parte din "Grupul de la Brasov", impreuna cu Alexandru Musina - cel care l-a "mosit" literar, Caius Dobrescu, Andrei Bodiu, Marius Oprea.
A fost autodidact, a invatat singur mestesugurile limbii franceze. Ambitia sa a fost sa publice la Paris si sa scrie roman. Editorul de la Jose Corti, dupa ce a citit manuscrisul, a fost entuziasmat si a decis imediat publicarea. In cadrul evenimentului, va fi prezentat si un fragment, in lectura bilingva franco-romana, din romanul lui Marius Daniel Popescu.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod