Scandalul câinilor lui Johnny Depp: Soţia actorului a scăpat de închisoare

Amber Heard şi-a recunoscut vinovăţia, luni, pentru falsificarea documentelor de imigraţie prezentate autorităţilor australiene, într-un proces denumit în presa internaţională ”războiul terrierilor”, după ce vedeta americană a adus în Australia, în 2015, cu un avion privat, doi dintre câinii de companie ai cuplului, informează AP, citată de News.ro.

Procurorii australieni au renunţat la două capete de acuzare - asociate importului ilegal de animale -, după ce Amber Heard i-a adus pe terrierii Pistol şi Boo în Australia anul trecut, în perioada în care Johnny Depp filma în această ţară pentru cel de-al cincilea lungmetraj din seria ”Piraţii din Caraibe”.

O eventuală condamnare pentru importul ilegal de animale i-ar fi adus actriţei americane o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Acuzaţia de falsificare a documentelor de imigraţie atrage o pedeapsă de cel mult 1 an în închisoare şi o amendă de peste 10.000 de dolari australieni (7.650 de dolari americani), însă judecătoarea Bernadette Callaghan a decis ca Amber Heard să fie plasată în regim de libertate condiţionată timp de o lună.

În urma acestei decizii, vedeta va trebui să plătească o amendă de 1.000 de dolari australieni (760 dolari americani), dacă va încălca orice lege australiană în următoarea lună.

Johnny Depp şi Amber Heard nu au făcut declaraţii în faţa numeroşilor fani şi jurnalişti care i-au aşteptat în faţa Tribunalului din Gold Coast, un oraş din regiunea australiană Quuensland, însă şi-au prezentat scuze publice, prin intermediul unei înregistrări video, ce a fost prezentată şi în timpul audierii de luni.

”Atunci când nu respecţi legea australiană, oficialii lor te anunţă cu fermitate”, a declarat Johnny Depp, cu o voce gravă, în acea înregistrare video.

Scandalul a început în mai 2014, când Barnaby Joyce, ministrul Agriculturii, l-a acuzat pe Johnny Depp că a introdus ilegal în ţară cei doi câini de companie, la bordul unui avion privat, atunci când s-a întors în Australia pentru a relua filmările de la noul lungmetraj din franciza ”Piraţii din Caraibe”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod