Scandalul banilor pentru Colectiv. Angela Gheorghiu cere respect

Andreea Marin spune că acuzațiile lansate la adresa ei și a fundației sale sunt nedrepte


Soprana a mai afirmat că sumele colectate nu acoperă, din păcate, necesarul atâtor familii afectate de tragedie, dar speră că iniţiativa sa să fie replicată şi de alte personalităţi şi să întreţină valul de compasiune şi umanitate creat în jurul Colectiv".

La rândul său, Andreea Marin a spus, în acelaşi comunicat, că "sprijinirea victimelor de la Colectiv este un proces de durată, care necesită sume considerabile şi o echipă specializată, dedicată". "De aceea, varianta cea mai eficientă de utilizare a fondurilor strânse în urma concertului a fost să ne unim forţele cu Fundaţia Estuar, organizaţie parteneră a Fundaţiei Preţuieşte Viaţa de mult timp, în cele mai ample proiecte ale noastre.

Fundaţia Estuar gestionează deja de mai bine de două luni atât relaţiile cu cele peste 150 de familii ale victimelor, cât şi importante sume de bani adunate din donaţii sau în urma altor evenimente organizate în beneficiul acestora. Astfel, distribuirea fondurilor se poate face centralizat şi rapid", a adăugat Andreea Marin.

Potrivit comunicatului, fondurile colectate în urma vânzării biletelor prin intermediul operatorilor specializaţi, care nu au ajuns încă în conturile Fundaţiei Preţuieşte Viaţa, urmează să fie transferate către Fundaţia Estuar de îndată ce vor fi primite. O primă tranşă de 200.800 de lei, reprezentând donaţiile directe efectuate către Fundaţia Preţuieşte Viaţa, a fost deja transferată către Fundaţia Estuar în cursul zilei de miercuri.

Andreea Marin a mai scris pe contul său de Facebook că numele său şi al fundaţiei sale au fost implicate în acuzaţii nedrepte.
Ea a mai spus că în toată perioada care a trecut de la concertul susţinut de Angela Gheorghiu a primit "promisiuni succesive, dublate de ordine de plată şi extrase de cont care ne arătau efectuarea plăţii către noi din partea distribuitorului biletoo.ro (S.C. Project expoziţie Games & Sports S.R.L.), promisiuni de transfer în contul fundaţiei noastre a sumei adunate din vânzarea biletelor la concertul din seara de 29 noiembrie 2015 de la Ateneul Roman (231.525 ron)".

De cealaltă parte, reprezentanţii biletoo.ro au anunţat pe pagina lor de Facebook, că banii strânşi din vânzarea de bilete la concertul Angelei Gheorghiu vor fi plătiţi pe 18 ianuarie.

"Din cauza unor probleme apărute cu magazinele partenere la sfârşit de an, decontările financiare s-au efectuat cu întârziere.
Din acest motiv toate plăţile către organizatorii de evenimente au fost întârziate până în acest moment iar conturile companiei au fost blocate de către terţi. Banii strânşi din vânzarea de bilete pentru concertul caritabil susţinut de Angela Gheorghiu la Ateneul Român pentru victimele incendiului din Colectiv vor fi plătiţi către Fundaţia 'Preţuieşte Viaţa' cu prioritate luni, 18 ianuarie. Toate plăţile restante către organizatorii de evenimente se vor efectua în cursul săptămânii viitoare. Ne cerem scuze pe această cale atât faţă de organizatorii, partenerii şi prietenii noştri dar şi faţa de victimele incendiului din Colectiv care au trebuit să aştepte toată această perioadă"
, se arată în anunţul biletoo.ro.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod