S-a lansat Fundaţia Internaţională "We are Water"

28 Septembrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
S-a lansat Fundaţia Internaţională
Fundaţia We are Water, lansata de Roca, lider global al pieţei de obiecte sanitare, îşi propune să reducă efectele negative generate de insuficienţa apei în lume, să educe, să sporească nivelul de conştientizare al populaţiei asupra importanţei utilizării raţionale a apei şi să motiveze oamenii să doneze şi să sprijine proiectele de mediu din regiunile în care accesul la resursele de apă este o nevoie stringentă.

Principalul scop al fundaţiei We are Water va fi sprijinirea proiectelor menite să contracareze efectele negative ale lipsei resurselor de apă din întreaga lume.

Ca primă acţiune a fundaţiei We are Water, regizoarea Isabel Coixa a realizat un film documentar despre micşorarea drastică a suprafeţei mării Aral.

"Aral.
Marea pierdută", de Isabel Coixet, prezintă procesul dramatic de micşorare a suprafeţei mării Aral, o mare continentală din inima Asiei Centrale. Documentarul spune povestea procesului de uscare a mării Aral, aceasta fiind una dintre cele mai mari catastrofe ale mediului înconjurător din toată lumea. Filmul îl are ca narator pe Sir Ben Kingsley.


După cum spune Isabel Coixet, "marea Aral este doar unul dintre numeroasele exemple de dezastre ecologice de pe această planetă.
Sprijinul We are Water va contribui la distribuirea internaţională a documentarului şi ne va face să reflectăm asupra efectelor gestionării greşite a acestei resurse limitate. We are Water ne ajută să conştientizăm că apa are o importanţă crucială pentru dezvoltarea economică, însă nu este accesibilă tuturor."
Filmul "Aral. Marea pierdută" a fost prezentat oficial la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, pe 21 septembrie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod