Rujul lui Marilyn Monroe, cel mai emblematic trend de frumuseţe

Rujul carmin, care era preferat de actriţa americană, a fost desemnat cel mai emblematic trend de frumuseţe din toate timpurile, în urma unui sondaj efectuat de compania de produse cosmetice Superdrug.
Marilyn Monroe a folosit acest ruj în anii '50 şi '60 ai secolului trecut şi l-a făcut celebru în filmul "Şapte ani de căsnicie" (1955), de Billy Wilder, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

De asemenea, recent, compania MAC Cosmetics a creat o colecţie de rujuri în onoarea actriţei americane, devenită un sex-simbol al Hollywoodului.

Pe locul al doilea în topul 20 al trendurilor de frumuseţe emblematice din toate timpurile se situează clasicul machiaj "smokey eyes", preferat de cântăreaţa Cheryl Cole şi de top-modelul Kate Moss.

Genele false - un look devenit extrem de popular în anii '60, considerat un trend obligatoriu până în zilele noastre - ocupă locul al treilea în clasament, iar pe poziţia a patra se situează machiajul cu efect bronzant, adus la perfecţiune de Victoria Beckham.

Pe locul al cincilea în top se află machiajul puternic al pleoapelor cu contur de ochi, adus în trend de top-modelul Twiggy în anii '60, stil care nu şi-a pierdut nici acum din prospeţime.

Topul este completat de conturarea pleoapei superioare cu "codiţă" (locul al şaselea), de aluniţa falsă - făcută celebră de Cindy Crawford (locul al şaptelea), de sprâncenele "groase", pentru a crea un look natural (locul al optulea), de sprâncenele bine pensate (locul al nouălea) şi de machiajul cu "efect de ochi de pisică" (locul al zecelea), se arată în studiul citat de Mediafax.

Două treimi din cele 2.000 de femei intervievate în cadrul acestui sondaj au afirmat că şi-ar dori să fie mai curajoase cu privire la experimentarea unor stiluri noi, dat fiind că o femeie obişnuită adoptă, de-a lungul vieţii, doar trei din cele 20 de trenduri emblematice incluse în top.


Foto: Hepta
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 26 Apr 2014, 14:08
    poze?

    ce pacat ca n-ati pus si niste poze cu toate acele stiluri de machiaj si trenduri care sunt in top. As fi avut sursa de inspiratie!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod