Romaniţa Iovan face gem pentru prieteni. Vezi reţeta ei!

Romaniţa Iovan a cumpărat o livadă de 5.000 de metri pătraţi în Argeşti, unde a plantat meri şi pruni. Şi, cu toate că doreşte să se lanseze şi în afaceri cu produse din fructe bio, deocamdată face doar gem, pe care îl dăruieşte prietenilor.
Romaniţa Iovan a cumpărat o livadă de 5.000 de metri pătraţi în Argeş, unde a plantat meri şi pruni. Şi, cu toate că doreşte să se lanseze şi în afaceri cu produse din fructe bio, deocamdată face doar gem, pe care îl dăruieşte prietenilor.

Romaniţa îşi doreşte să producă suc natural, compot şi magiun bio, toate obţinute din fructele din livada sa, scrie cotidianul Libertatea, citat de Realitatea.net.

Ea a dezvăluit şi reţeta pe care o foloseşte pentru gemul de prune: "Se aleg două kilograme de prune bine coapte, care se spală, apoi li se scot sâmburii.
Peste ele se pune un kilogram de zahăr, după care se lasă la frigider 24 de ore. A doua zi, prunele şi sucul lăsat se pun într-un tuci şi se fierb la foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când magiunul este legat, se adaugă miez de nucă tăiat mărunt, după care se stinge focul. Se toarnă în borcane, care se pun la cuptor timp de 10 minute, ca să se sterilizeze. Se depo­zitează în cămară."
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lania pe 23 Iun 2012, 13:13
    Gem bun

    Eu fac fara nici un gram de zahar si este delicios...dar folosesc prune carnoase si dulci.

    1
    0

  • Anamaria pe 23 Iun 2012, 11:11
    Gem bun.

    Sunt convinsa ca, preparat in acest fel, gemul de prune este minunat. Totusi, am o observatie : cantitatea de zahar cred ca se pune in functie de soiul de prune, pentru ca unele sunt extrem de dulci de la mama-natura. La cele brumarii de toamna, de exemplu, se poate pune doar 1 kg de zahar la 5 kg de fructe. Felicitari si conserve cat mai bune si sanatoase !

    1
    0

  • evamonica pe 23 Iun 2012, 08:02
    Felicitari

    Bravo ei daca s-a gandit sa gateasca bio.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod