Românii, prea stresaţi pentru momente de tandreţe

2 Septembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Românii, prea stresaţi pentru momente de tandreţe
43% dintre români se consideră prea stresaţi pentru a da dovadă de tandreţe faţă de prieteni şi familie, arată un studiu recent. Procentul este mai ridicat comparativ cu alte ţări din Europa, unde media celor care invocă stresul drept motiv pentru a nu fi tandri este de 39%.

Raportul Milka privind Tandreţea arată că cel puţin 2 din 5 europeni consideră că sunt prea stresaţi pentru a împărtăşi un moment de tandreţe cu prietenii şi familia. Studiul a cuprins 17 ţări europene (inclusiv Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Turcia şi Ucraina).

Maghiarii, se consideră cel mai tandru popor, 58% din populaţie crede că se comportă tandru de mai multe ori pe parcursul unei zile. Cehii se consideră cel mai puţin tandri, doar 28% din populaţie crede că se manifestă tandru în fiecare zi. În România, unul din trei români (32%) se consideră a fi o persoană tandră, iar unul din cinci români crede că, de cele mai multe ori, tandreţea nu se potriveşte şi, de aceea, nu îndrăzneste să o manifeste între prieteni şi în familie. În general, europenii îşi manifestă tandreţea mai degrabă faţă de prieteni (54%) decât faţă de familie (30%).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod