Romania, la Targul International de Carte LIBER Barcelona 2008

Facebook Twitter Comenteaza
Romania va fi reprezentata la Targul International de Carte LIBER de la Barcelona, desfasurat in acest an in perioada 8-10 octombrie 2008, printr-un stand cu tema "Istorie si istorii", (Historia e historias) organizat de Institutul Cultural Roman, prin Centrul National al Cartii. Standul organizat de ICR are ca obiectiv promovarea culturii scrise din Romania si informarea potentialilor parteneri straini in legatura cu programele de sustinere a tradu-cerilor din autori romani derulate de ICR prin Centrul National al Cartii.
La stand vor fi expuse circa 300 de titluri provenite de la 22 de edituri din Romania, precum si aparitiile finantate de ICR prin programele "Translation and Publication Support Programme", "20 de autori" si "Publishing Romania".

Ajuns la cea de-a XXVI-a editie, Targul International de Carte LIBER reuneste, pe o suprafata de circa 6 600 mp, 700 de expozanti reprezentand edituri si institutii de profil din Spania si din alte 15 tari. LIBER este unul dintre principalele locuri de intalnire a profesionistilor din domeniu: editori, bibliotecari, distribuitori, librari.
Sunt asteptati in jur de 11 000 de vizitatori. Invitat de onoare in acest an este statul Quebec. ICR a organizat primul stand national al Romaniei la LIBER Barcelona in 2007, sub sloganul "Carte tanara, carte frumoasa". Bugetul alocat pentru organizarea standului Romaniei la editia din acest an este de aproximativ 48.000 euro. Romania va avea statutul de invitat de onoare la editia din 2011 a Targului International LIBER, editie care va avea loc la Madrid.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod