„ROMÂNIA FURATĂ”, un nou episod: Cum sa furi peste 22 milioane de dolari

DIGI24 deschide dosarul "Activele Bancorex"

Clădiri vândute cu mult sub preţul pieţei sau lăsate în paragină. Un jaf de 22 de milioane de dolari. Furtul de la Bancorex nu s-a oprit după falimentul băncii, ci a continuat. Miza: uriaşul patrimoniu Bancorex, adică terenuri, hoteluri, case de vacanţă, clădiri de birouri şi locuinţe de serviciu, toate ajunse pe mâna unor companii, acum private, instituţii de stat sau personaje importante.

Marţi, 28 iulie, la Jurnalul de Seară, un nou episod „România furată”. De la ora 21:00, o luăm pe urmele clădirilor Bancorex, evaluate, în 1990,  la peste 22 de milioane de dolari.

Clădiri de care, în ultimii 25 de ani, s-a ales praful. Cele mai multe au fost subevaluate – deseori, de zeci de ori în minus.  Cert este că, din tot patrimoniul imobiliar al Bancorex, a rămas, s-a dezvoltat si s-a extins doar baza de la Izvorani a Comitetului Olimpic Român.

În Bucureşti, un monument istoric fost sediu Bancorex este în paraginã, iar altul este distrus în Cãlãrasi. Ancheta reporterilor de la „România furată” a scos la iveală multe alte nereguli.  10 dintre locuinţele de serviciu ale fostei bănci sunt închiriate sau cumpãrate subevaluat, iar celelalte aproape 70 de cladiri au rămas sedii de instituţii.

Marţi, de la 21.00, la “Jurnalul de seară” răsfoim dosarul „Activele Bancorex” şi vorbim despre un faliment bancar de peste 2 miliarde de euro şi un patrimoniu de bunuri devalizat în întregime.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod