Roman Polanski, pe punctul de a fi extradat in SUA

28 Septembrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Roman Polanski, pe punctul de a fi extradat in SUA

Avocatul lui Roman Polanski a declarat ca regizorul va lupta impotriva extradarii in Statele Unite, dupa ce sustinatorii sai au denuntat arestarea acestuia in Elvetia, ca urmare a unor acuzatii de abuz sexual datand din 1977, potrivit Mediafax.

Regizorul a fost arestat sambata, pe aeroportul din Zurich, el urmand sa participe la festivalul de film din orasul elvetian, care i-a oferit un premiu pentru intreaga activitate.

Autoritatile americane il urmaresc pe regizorul peliculelor "Rosemary's Baby", "Chinatown" si "The Pianist" de peste 30 de ani, dupa ce acesta a fugit din SUA, in 1978, inainte de a se da sentinta intr-un proces in care era acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o fata de 13 ani.

Ministerul elvetian al Justitiei a anuntat, dupa arestarea cineastului, ca asteapta o cerere oficiala de extradare de la autoritatile americane.

"Vom cere sa fie eliberat.
Apoi vom lupta impotriva extradarii", a spus Herve Temine, avocatul regizorului.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a avut "relatii sexuale ilegale" in 1977 si care in prezent are 45 de ani si este mama a trei copii, cere justitiei americane sa renunte la acuzatiile aduse cineastului, pentru ca "acest capitol din viata ei sa se incheie". Femeia si-a retras plangerea impotriva cineastului in urma unei intelegeri.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod