Robin Williams, un actor de comedie genial

Actor de comedie extraordinar, de o intensitate aproape maniacală, Robin Williams este unul dintre puţinii artişti americani care au reuşit să aibă succes atât în televiziune, cât şi în circuitul show-urilor de stand-up comedy şi în producţiile hollywoodiene, notează Mediafax.

Robin McLaurin Williams s-a născut la Chicago, pe 21 iulie 1951. A crescut într-o familie bogată, dar a fost educat, aşa cum a dezvăluit ulterior, de o servitoare. A dezvoltat o veritabilă pasiune pentru comedie pentru a-i face pe plac mamei sale şi a debutat în acest domeniu imitându-l pe actorul Jonathan Winters. Familia s-a mutat la San Francisco, unde tânărul Robin a absolvit liceul.

Apoi, a studiat ştiinţele politice la Claremont Men's College şi s-a înscris la College of Marin pentru a studia teatrul. A câştigat o bursă pentru a studia la prestigiosul Institut Juilliard din New York, unde a petrecut trei ani, învăţând arta dramatică de la profesori de renume, precum John Houseman.

S-a întors la San Francisco înainte de absolvire.

3copii avea Robin Williams, care se afla la al treilea mariaj
Scopul lui era acela de a deveni actor dramatic, însă nu reuşea să obţină roluri care să îl satisfacă. S-a întors spre stand-up comedy, întreţinându-se singur, lucrând în baruri şi într-un magazin de îngheţată.

Robin Williams s-a mutat apoi la Los Angeles şi a început să susţină numere de stand-up comedy în cluburi de profil, precum The Improv şi The Comedy Store. Destul de repede, s-a făcut remarcat şi în televiziune, în emisiuni precum "Richard Pryor Show" şi "America 2-Night".

Succesul a venit atunci când producătorii serialului "Happy Days" au decis să adauge un extraterestru în distribuţia show-ului.
Robin Williams a câştigat audiţiile organizate pentru acest rol. A debutat în acel serial în calitate de invitat special, într-un episod difuzat în 1978, în urma căruia producătorii au primit o veritabilă avalanşă de scrisori din partea telespectatorilor. În urma acestor reacţii extrem de favorabile, producătorii au decis să creeze o continuare a show-ului, "Mork & Mindy". Sitcomul, în care Robin Williams interpreta un extraterestru cu bune intenţii, venit de pe planeta Ork, i-a oferit actorului american şansa de a improviza. Serialul a fost extrem de popular şi a dus la lansarea pe piaţă a unei păpuşi vorbitoare Mork, care era capabilă să pronunţe fraze precum "nanu-nanu" - echivalentul pentru "Salut" pronunţat în limba fictivă de pe planeta Ork.

Performanţa halucinantă a actorului american din acel serial l-a transformat rapid într-un actor celebru pe plan naţional, notează Mediafax.
Aşa cum a recunoscut ulterior, celebritatea a venit prea repede, iar tânărul star a trecut printr-o perioadă dificilă, marcată de abuzurile de droguri şi de alcool.

Primul său rol din cinematografie, cel din filmul "Popeye", regizat în 1980 de Robert Altman, a reprezentat o dezamăgire. Dar, începând cu al doilea rol, şi-a demonstrat încă o dată talentul, interpretând un tânăr scriitor în filmul "Lumea văzută de Garp/ The World According to Garp" (1982).

A jucat la mijlocul anilor '80 în câteva filme mediocre, precum "Supravieţuitorii/ The Survivors" (1983), "Meciul secolului/ The Best of Times" (1986) şi "Clubul Paradis/ Club Paradise" (1986).
A excelat însă încă o dată, interpretând rolul unui saxofonist rus care fuge din ţara lui şi cere azil politic în magazinul Bloomingdale, în filmul "Departe de Moscova/ Moscow on the Hudson", regizat de Paul Mazursky în 1984.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod