Regatul Frozen. Vortexul polar a înghețat cascada Niagara: 16 imagini spectaculoase

Vortexul polar a transformat cascada Niagara într-un loc ca-n basme


Potrivit ultimului bilanț, cel puţin 21 de persoane au murit din cauza temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în Statele Unite, îndeosebi în statele Michigan și Illinois. Temperaturile din Chicago au ajuns la un minim de -30 de grade Celsius miercuri, cu puţin peste valoarea record înregistrată în ianuarie 1985. Unele dintre cele mai scăzute valori trmice s-au înregistrat în International Falls, Minnesota, acolo unde termometrele au arătat -48 de grade Celsius, mai frig şi decât la Polul Sud, unde se aşteptau temperaturi de -31 de grade Celsius.

Şcolile au fost închise miercuri şi joi în multe oraşe, inclusiv în Chicago, unde se află al treilea cel mai mare sistem şcolar din ţară, iar poliţia a avertizat că există riscul unor accidente pe autostrăzile îngheţate.

Cel puţin 2.700 de zboruri au fost anulate miercuri, cele mai multe fiind la cele două aeroporturi din Chicago.
Alte 1.800 de zboruri programate pentru joi au fost, de asemenea, anulate.

Operatorul feroviar Amtrack a informat că a anulat toate trenurile din şi în afara Chicago, iar compania General Motors a anunţat că va suspenda temporar activitatea a 11 fabrici din Michigan, precum şi a Centrului Warren Tech, după ce furnizorul local de utilităţi a făcut un apel la economisirea gazelor naturale.

Şi Fiat Chrysler Automobiles a oprit activitatea în două uzine.

Alerte pentru reducerea consumului de gaze naturale au fost transmise către locuitorii din Michigan şi pe telefoanele mobile.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod