Regal Etno Rock la Bucuresti

15 Septembrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Regal Etno Rock la Bucuresti

In urma cu peste 7 ani, 4 tineri simpatici din Banat produceau degringolada in top-urile muzicale cu amuzanta piesa rock "Basca". Nimeni din cei care au fredonat atunci piesa nu a uitat-o ("Unde e basca de ploaie ?/Basca mea din par de oaie.../Cum sa ies asa prin ploaie/Fara basca mea de oaie?"). Dupa cum n-a putut fi ignorata spectaculozitatea videoclipului "Cainii".

Numai ca de protagonisti nu se mai stia nimic. Intre timp, trupa "a renascut din propria cenusa" si revine spectaculos in atentie intr-o noua componenta  de muzicieni sarbi si romani stabiliti in Timisoara:

Gore (Teodorescu )- percutionist, angajat al Operei Timisoara
Cipi (Ciprian Moraru) - slujitor al acordeonului de la 6 ani in Serbia
Laza ( Acimov ) - acordeonist si prieten cu Ciprian din...
maternitate care insa a descoperit acum cativa ani bass-ul
Tibi - dupa ce in copilarie a facut parte dintr-o trupa de baieti (Ice Boys), a inceput sa asculte rock si n-a mai putut fi despartit de chitara.
Si Dodo (Radu Dragomir) – vocal (liderul dintotdeauna al grupului, in studioul caruia s-au si intalnit - cunoscut – unit in spiritul  muzicii etno rock).

Noul material muzical ("Banii de bere") este pe cat de pregnant pe atat de amuzant, inoculand ascultatorului buna dispozitie de la primele acorduri.
In plus, identificarea (contextuala si generala) este maxima pentru mesajul trupei este unul direct si duios-ironic.

"Fie criza cat de rea, bani de-o bere ‘om mai avea" pare sa fie concluzia majoritatii romanilor.

Show-ul trupei, unul complet: cu recuzita, costume, coregrafie, ilustratie video si invitati-surpriza, debordeaza de energie contaminanta. Este si motivul pentru care au fost alesi de Emir Kusturica sa–i deschida concertul cu No Smoking Orchestra de la Arad din 26 septembrie (In cadrul Romanian International Film Festival).

Dar pana atunci, bucurestenii vor avea sansa intalnirii cu trupa REGAL datorita concertului extraordinar din 17 septembrie, ora 21.00 la clubul The Silver Church.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod