Radio-ONG lanseaza grila de emisiuni in "versiune Beta"

Facebook Twitter Comenteaza
Pe 28 martie, Radio-ONG, primul radio online dedicat ONG-urilor din Romania, lanseaza grila de emisiuni incepand cu data de 31 martie. Primele editii, in "versiune Beta" (in perfectionare), vor fi transmise lunea si joia, intre orele 14.30 si 16.30, pe adresa web.

Radio-ONG este un proiect initiat de Fundatia SynergEtica si implementat de Federatia Forumul Donatorilor din Romania, in parteneriat cu Fundatia SynergEtica. Faza pilot a Radio-ONG este finantata prin Programul PHARE 2005 - Consolidarea Democratiei in Romania - Componenta 2 Democratie, drepturile omului, statul de drept, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei.

Pentru ca Radio-ONG se doreste un experiment participativ in care membrii organizatiilor sa fie activi in furnizarea de stiri si informatii, radioul isi construieste grila de programe gradual, incepand cu un numar restrans de zile de emisie:

- Aprilie - mai: 2 emisiuni/saptamana (luni, joi) 14.30 - 16.30
- Mai - iunie: 3 emisiuni/ saptamana (luni, miercuri, joi) 14.30 - 16.30
- Iulie: 5 emisiuni/ saptamana (de luni pana vineri) 14.30 - 16.30

Fiecare zi de emisie va avea initial 2 ore de emisiune pe formatul "news, networking & training".
Temele abordate variaza si se vor dezvolta o data cu proiectul. Astfel, temele primelor luni au fost stabilite in functie de cercetarea intreprinsa in randul a 77 de ONG-uri din tara. In urma cercetarii, temele preferate ale ONG-urilor sunt:

"Strangerea de fonduri" (identificarea surselor de finantare, scrierea unei cereri de finantare, alegerea partenerilor corporativi, implementarea campaniei de 2%, accesarea Fondurilor Structurale etc.).

"Comunicarea cu mass-media" (construirea parteneriatelor media, redactarea materialelor de presa, monitorizarea media etc.)
"Legislatie ONG" (acte necesare infiintarii unui ONG, statut, legi, hotarari si ordonante etc).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod