Proiectul de film "Ursul" - premiat la Festivalul de la Cottbus

18 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Proiectul de lung metraj Ursul, regizat de Dan Chisu si produs de Tudor Giurgiu, a fost premiat cu Premiul "The Best Pitch Award" al sectiunii "Connecting Cottbus" din cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalului International de Film de la Cottbus, Germania.

"Connecting Cottbus" a selectat 13 proiecte europene de film aflate in faza de dezvoltare a scenariului, cu scopul de a fi prezentate producatorilor, distribuitorilor si reprezentantilor posturilor TV prezente la festival, in vederea unor posibile coproductii sau cofinantari ulterioare.

Premiul este in valoare de 3.000 euro, consta in acoperirea cheltuielilor de script doctor / consultanta pe scenariu si a fost acordat in urma voturilor celor peste 60 de profesionisti din Germania, Ungaria, Rusia, Slovenia, Franta etc.
Proiectul a fost prezentat publicului de catre Tudor Giurgiu si Dan Chisu, care au proiectat in premiera si un promo de 3 minute despre povestea filmului. Filmul a suscitat interesul mai multor producatori si agenti de vanzari din Germania, Austria, Polonia si Rusia.

Filmul este un road-movie, iar scenariul se petrece in Romania anului 1990. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei vanzand singurul urs, batran si aflat pe moarte, unui vanator german.
Planul lui insa esueaza, artistii circului i se impotrivesc urmarindu-l pana in munti, unde urma sa aiba loc tranzactia.

"Ursul" a castigat o finantare de 995.000 lei la recenta sesiune de concurs organizata de Centrul National al Cinematografiei. Bugetul filmului este de aproximativ 800.000 euro, iar filmarile vor incepe in vara anului 2009.

Dan Chisu, initiatorul Festivalului de Film Dakino, se afla in faza de montaj cu filmul "Pac! Esti mort" realizat in vara acestui an.

Tudor Giurgiu va prezenta in curind publicului documentarul "Nunti, muzici si casete video", premiera fiind pe canalul HBO in data de 27 noiembrie.
De asemenea, produce documentarul "Drumul spre glorie", regia Claudiu Mitcu, despre prima participare a echipei Romaniei de fotbal pentru persoane fara adapost la "Homeless World Cup", Melbourne (Australia), intre 28 noiembrie - 6 decembrie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod