Prinţesa Madeleine a Suediei a născut o fetiţă

Prinţesa Madeleine a Suediei, care ocupă locul al patrulea în ordinea de succesiune la tronul ţării sale, a născut joi o fetiţă, a anunţat vineri Tribunalul de stat suedez, citat de Reuters.

Tânăra mamă, în vârstă de 31 de ani, al cărui titlu complet este Madeleine Therese Amelie Josephine, prinţesă a Suediei, ducesă de Halsingland şi Gastrikland, s-a căsătorit cu expertul american în finanţe Christopher O'Neill în iunie 2013.

Cei doi, care locuiesc la New York, au anunţat în septembrie că primul lor copil se va naşte în 2014.

"Oficiul Mareşalului Regatului vă anunţă cu mare bucurie că prinţesa Madeleine a născut o fetiţă, pe 20 februarie, la New York, la ora locală 22.41.

Atât mama, cât şi bebeluşul se simt bine", se precizează în comunicatul emis de autorităţile suedeze.

Madeleine, fiica cea mică a regelui Carl XVI Gustaf şi al reginei Silvia, s-a căsătorit pe 8 iunie cu Chris O'Neill, în prezenţa a peste 500 de invitaţi în rândul cărora s-au aflat numeroşi reprezentanţi ai caselor regale europene, relatează agenţia Mediafax.



Cuplul locuieşte la New York, unde prinţesa Madeleine lucrează ca voluntar pentru World Childhood Foundation, o asociaţie de caritate înfiinţată în 1999 de mama ei, regina Silvia.

Fiica prinţesei Madeleine a devenit cel de-al doilea nepot al cuplului regal suedez.

Regele Carl XVI Gustaf şi regina Silvia au devenit deja bunici în februarie 2012, atunci când prinţesa moştenitoare Victoria a născut o fetiţă care a primit numele Estelle.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod