Primul model de blue jeans pentru femei a împlinit 80 de ani

În 1934, compania Levi Strauss a pus în vânzare primul model de blue jeans pentru femei, denumit "Lady Levi's", care avea multe caracteristici în comun cu perechea bărbătească, de care se diferenția însă prin talia înaltă și linia strâmtă. Sunt semne de identitate datorită cărora revista Vogue a calificat atunci pantalonii ca "true Western chic".

Blugii bărbătești au apărut în urmă cu 141 de ani, ca un articol vestimentar croit dintr-un material rezistent destinat celor care lucrau în mină sau la câmp; Modelul pentru femei este mult mai recent și continuă să fie considerat un element vestimentar "chic", cel mai universal din întreaga istorie a modei, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Designer-ul francez Yves Saint Laurent a mărturisit, într-o ocazie, că i-ar fi plăcut să fi fost creatorul acestui articol vestimentar pentru că este "cel mai spectaculos, mai practic și mai comod" din câte există într-o garderobă și pentru că exprimă"modestia, sex appeal-ul și simplitatea' pe care el însuși o căuta pentru fiecare din colecțiile sale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod