Prima dragoste nu moare niciodată: Întâlnire emoționantă între un fost soldat american și iubita lui din Franța, după 75 de ani

Un veteran american în vârstă de 97 de ani și o franțuzoaică de 92 de ani care s-au îndrăgostit în timpul războiului s-au întâlnit pentru prima dată după 75 de ani.

În toiul celui De-al Doilea Război Mondial, un soldat american se îndrăgostea de o puștoaică de 18 ani, în timp ce plutonul lui staționa într-un sătuc din Franța. KT Robbins avea 24 de ani în 1944 și era soldat în armata americană când a văzut-o pentru prima oară pe Jeannine Pierson, fostă Ganaye, în Briey, o localitate din nord-vestul Franței.

Americanul căuta pe cineva care să-i spele hainele, iar mama fetei a fost de acord să-l ajute. Cei doi s-au îndrăgostit, dar după două luni Robbins a aflat că trupele vor părăsi imediat satul pentru a se îndrepta spre frontul de Est.

"I-am spus că poate mă voi întoarce și o voi lua de acolo, dar n-a fost așa", a povestit Robbins pentru postul de televiziune France 2.

"Când a plecat în camion, am plâns, normal, eram foarte tristă. Îmi doream, după război, să nu se fi întors în America", a spus și Jeanine.

După terminarea războiului, în 1945, Jeannine Pierson a început să învețe câteva fraze de bază în limba engleză, sperând că americanul se va întoarce cândva. Dar Robbins, care luptase în Divizia 26 Infanterie, s-a întors în Statele Unite.
Aici a cunoscut-o pe Lillian, cu care s-a căsătorit, și care a fost soția lui timp de 70 de ani. Timp de 50 de ani, ei au muncit împreună într-un magazin din Mississippi, iar Lillian a murit în 2015, la vârsta de 92 de ani, relatează Daily Mail.

Nici Jeanine n-a rămas singură. Ea s-a căsătorit în 1949 și a devenit mama a cinci copii. Dar Robbins nu a uitat-o niciodată pe iubita lui franțuzoaică - decenii la rând, el a păstrat tot timpul fotografia ei alb-negru. Și încă o ținea în mână când s-a apropiat de un grup de jurnaliști francezi veniți în SUA să facă un reportaj despre veteranii de război.
Robbins le-a arătat poza și le-a spus că ar vrea să se întoarcă în sat ca să-i găsească familia fetei pe care o iubise în tinerețe. Se gândea că poate ea nu mai trăiește și nu mai are cum s-o vadă, dar ar fi vrut măcar să-i întâlnească rudele: "Mai mult ca sigur n-o s-o mai văd", le-a zis el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viorela pe 13 Iun 2019, 20:57
    Multumim!

    Impresiionant pina la lacrimi. Asta este iubirea adevarata. Sa ne scrieti multe articole de acest gen...superb!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod