Preţul audienţei: Pro TV riscă o amendă după show-ul Mihaelei Rădulescu


Spectacolul oferit de Mihaela Rădulescu ar putea să coste scump postul Pro TV


Fostă membră CNA, Narcisa Iorga consideră că Pro TV a încălcat Legea audiovizualului: "Prima ediţie a show-ului «Românii au talent» ne-a readus-o pe Mihaela Rădulescu obiect sexual, aşa cum n-ar trebui să fie o vedetă TV. De-a dreptul jenant. Legal, câtă vreme show-ul e marcat cu AP (acordul părinţilor, respectiv audienţă generală), comportamentul Mihaelei nu e potrivit pentru a fi accesibil minorilor.

Cum e exclusă schimbarea orei de difuzare, Pro TV trebuie să renunţe la scenele nepotrivite. Problema e că Pro TV le apreciază în mod deosebit, altfel ar fi putut edita show-ul şi aceste scene să nu fie difuzate. Diva de la Monaco lasă impresia că vrea să domine show-ul, că ea e lider, că ea face rating, că ea e salvatoarea Pro TV. Nu mă aştept ca CNA să aplice legea".

Mi-e greu să încadrez secvenţa cu făina, nu ştiu care va fi percepţia consiliuluiLaura Georgescu
Legea audiovizualului precizează că este interzisă difuzarea de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor.
Difuzarea acestora se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau alte sisteme, se asigură că minorii nu pot avea acces. Între 6.00 şi 23.00, nu pot fi difuzate producţii care prezintă limbaj sau comportament obscen. Programele clasificate «12» sau «15» pot fi difuzate în reluare în intervalul 6.00-20.00, numai editate pentru a respecta condiţiile de difuzare AP.

În individualizarea sancţiunii, consiliul va ţine cont, după caz, inclusiv de audienţa înregistrată.
"Gesturile Mihaelei Rădulescu n-au loc într-un show de familie, cum e «Românii au talent», unde participă şi concurenţi minori şi, implicit, are mulţi telepectatori minori", a mai spus Narcisa Iorga.

Potrivit ziarului Click!, show-ul transmis de Pro TV a fost urmărit de 5 milioane de telespectatori în "minutul de aur", vineri, la ora 22.45.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod