Presa internationala despre huiduielile romanilor catre Madonna

de Sabina Nicolae, 28 August 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Presa internationala despre huiduielile romanilor catre Madonna

Madonna a fost huiduita in momentul in care a facut apelul anti-discriminarea tiganilor, iar huiduielile au fost auzite in toata lumea. Presa internationala s-a sesizat. La fel a facut si Madonna, care s-a simtit obligata sa-si explice gestul.  

"Mii de fani au huiduit-o pe Madonna, miercuri seara, la concertul de la Bucuresti, atunci cand artista a aparat drepturile tiganilor, vorbind despre discriminarea pe care acestia o sufera in Europa de Est", relateaza Sky News. Tot Sky News informeaza ca autoritatile de la Bucuresti sustin ca exista peste 500.000 de oameni de etnie roma, insa cifra reala ar fi in jurul a doua milioane.
Conform aceleiasi surse, tiganii din România sunt minoritatea cea mai dezavantajata social si economic, cu un nivel ridicat de analfabetism.

Examiner.com aminteste si amenintarile cu moartea pe care le-a primit cantareata in Serbia, dar si preotii bulgari care cer anularea concertului de la Sofia, programat in ziua Sf. Ioan Botezatorul.

"Am huiduit-o pentru ca mi s-a parut falsa. Cu ce ocazie ne spune ea asa ceva?", le-a spus un tanar de 23 de ani celor de la Associated Press.

Liz Rosenberg, publicista Madonnei, sustine ca diva a facut aceste comentarii dupa ce a auzit de prejudecatile de care se lovesc tiganii din Europa de Est.
"Madonna a mers in turneu alaturi de o fenomenala trupa de muzicieni rromi, care au facut-o constienta de discriminarea de care acestia au parte in unele tari, astfel ca s-a simtit obligata sa faca o scurta declaratie", spune Liz Rosenberg.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • A.M. pe 31 Aug 2009, 12:51
    Let's get stupid w/ Madonna

    Oare Madonna este sora cumva cu Loredana a noastra care i-a luat in brate pe tigani de ceva timp??? Discriminare??!!Hmm, poate noi suntem discriminati!! Cand mergi cu transp. in comun, controlorii nici nu se obosesc sau mai bine zis n-au tupeul sa le ceara biletul/abonamentul tiganilor!! Chiar tabarasera pe o fata de vreo 25 de ani care nu avea la ea asa ceva si doreau sa o intimideze cu orice pret!! Se pare k dk nu porti fuste de piranda, ai probleme la noi!! Presa international se caca pe ea la faza cu discriminarea iar Madonna e o fufa falsa! Mie imi placea cu canta (pe CD doar k live v-ati convins si voi k e varza!! eu o stiam de mult!) insa faza de la concert despre care am auzit si apoi am vazut inregistrarea m-a ingretosat profund!! Sa-i adopte ea pe tigani si sa le doneze bani dk are impresia k o duc rau!!

    0
    0

  • ardna_1987 pe 31 Aug 2009, 10:15
    oamenii

    Discriminari? Noi romanii suntem discriminati prim rromii din afara tarii. Se vrobeste de discriminari si am zarit in cateva comentarii la acest articol care nu mi-au placut. Noi romanii suntem discriminati dragilor,nu rromii.Noi suntem prin ei ,prin comportamentul lor in afara tarii cat si in tara. Va pot spune totusi ca am prieteni care fac parte din aceasta etnie si sunt de treaba si bine educati.Numai ca ma tot gandesc la saraca Madonna care a devenit mama tuturor ranitilor tocmai la noi in tara.Nu si-a ales bine t .Noi suntem ce-i care i-am acceptat totusi sa zaboveasca la noi oferindu-le sansa unei educatii,unui loc de munca. Imi pare sa sa aud tot felul de articole la adresa romanilor,cand de fapt altii ar trebui sa fie acuzati,nu romanii.

    0
    0

  • Gabi pe 31 Aug 2009, 02:41
    tiganii

    Am cunoscut o tiganca care crezand ca suntem prietene mi-a povestit cum ajunsa intr-o tara straina a plans pe strazi iar lumea ii dadea bani. Radea in hohote ca"ce prosti" si asa a reusit sa stranga o suma frumusica. tiganii sunt intradevar foarte departe de civilizatie ei cauta doar sa insele nu vor sa vada alta modalitate de a face bani. Madonna vrea si sa apere pe cineva...doar e o vedeta

    0
    0

  • Oana pe 31 Aug 2009, 00:30
    Madonna

    ce dobitoaca si smochina asta de femeie care crede ca les stie pe toate... ea se crede acasa in America uite cine s-a trezit sa critice romanii si pentru ce???? pentru tigani????? da te rog frumos duduie adopta-i pe toti si du-i la tine acasa. Oare alt subiect nu putea sa gaseasca? Cu ce ocazie si-a permis ea sa critice asa dupa ce lumea a platit sa o vada in concert. As fi plecat acasa. O timpita si jumatate...

    0
    0

  • Crina pe 30 Aug 2009, 20:25
    Ma intreb...

    Oare nu cumva e si vina noastra si a societatii in care am trait in ultimele sute de ani ca si popor...ce pacat ca in secolul acesta inca nu suntem in stare sa fim o tara mai civilizata, tigani exista in toata lumea, insa parca pe noi ne doare cel mai tare faptul ca trebuie sa convietuim cu ei, oare cand o sa ne dam seama ca marginalizand o minoritate nu o ajuti ci doar o faci sa se intoarca impotriva ta...Sunt asa de multi oameni inteligenti in tara noastra oare chiar nu ne dam seama ca discriminand tiganii nu facem de cat sa atragem si mai mult privirile asupra noastra...si asupra comportamentului pe care noi insine il denumim descriptiv...tiganesc...

    0
    0

  • Casandra pe 30 Aug 2009, 19:23
    Nu suntem tigani

    Tiganii nu au facut nimic pentru tara noastra. Nu apar decat in istoria recenta , ca exemple negative. Au furat obiceiuri , muzica si cred ca e a lor, pentru ca sunt prosti si nu discern unde e frumusetea. Incearca sa ne fure identitatea nationala pentru ca ei nu au si le e lene sa construiasca ceva.

    0
    0

  • pupsik pe 29 Aug 2009, 23:43
    TIGANII FAC PARTE DIN VOI!

    mai romanashilor! ...de ce nu acceptati ca tiganii fac parte deja din neamul vostru? sinteti amestecati cu ei,,,se vede dupa piele,,,dupa comportament. (sinteti fff certareti). cum puteti sa-i uriti atita ? rezulta ca va uriti pe voi insiva? ce paradoxal :Ddiscriminati tiganii , discriminati moldovenii, il discriminati pe sarmanu basescu si pe fiica sa:( nu mai fiti asa de rai. referitor la madonna,,,e deja baba care ar trebui sa stea acasa linistita ,da nu sa danseze pe jum goala (cu picioarele si mainile zbircite), oare n-am eu dreptate? sa fim realisti oameni buni.

    0
    0

  • gabriela pe 29 Aug 2009, 23:12
    invitatie

    o invit pe diva la o plimbare prin Bucuresti sau oricare alta localitate din tara,fara paznicii personali,si daca intr-una din zile ramane fara portofel sau fara poseta,sa repete despre discriminarea tiganilor.e f usor sa iti dai cu parerea atunci cand esti pazita non-stop si traiesti intr-un palat de cristal,fara sa stii cum traiesc oamenii de rand.

    0
    0

  • drakoassa pe 29 Aug 2009, 21:29
    mdea....

    sa ia toti tiganii si sa ii duca cu ea, daca ii sunt asa de dragi. eu una sunt satula de ei pt ca, cum spune si nadin, ne-au facut de r.ahat in toata lumea

    0
    0

  • Nadin pe 29 Aug 2009, 13:16
    urasc tiganii,dar apreciez negrii

    igani idioti! Ne-au facut de ras in toata lumea si acum mai vor si drepturi?! De ce ne detesta italieni si spaniolii?!!!! Oare nu tot din cauza lor? Uraste toata lumea tiganii pentru obiceiurile proaste ,pentru PSS-ierile pe care le aude orice femeie in urma ei (si vede in spate un tigan),pentru obiceiul de a fura,pentru ca nimeni n-a vazut vreodata un rrom muncind,dar toti am vazut macar unul ferand,jignind,lovind si facand natiunea romana de ras...De ce credeti ca negri sunt acum acceptati de majoritatea lumii?Pentru ca atunci cand vezi un negru nu simti neaparata nevoie de a-ti feri portofelul,OK? Sunt rasista,urasc tiganii din tot sufletul pt. ca m-au facut sa-mi fie frica sa spun in afara tarii ca sunt romanca,pentru ca au distrus mandria nationala cu nesimtirea lor si pentru ca sunt toti la fel si nici nu vor sa se schimbe! Urasc tiganii,dar apreciez negrii!Madonna vorbeste;ea nu va trai niciodata printre ei,nu va fi nevoita sa-i vada zilnic...Madonna,te iubesc,dar inceteaza sa aperi niste jeguri sociale care nu merita nimic fiindca joaca natiunea romana in picioare!

    0
    0

  • ICA pe 29 Aug 2009, 10:20
    falsa discriminare

    Pina unde mai poate merge aceasta nesinmtire cu ..asa zisa discriminare ...a rromilor ..voi nu vedeti ca ei ne discrimineaza pe noi ..la noi in tara ..sa sfaca ei eu asa de cap ..nu lucreaza ..nu merg la scoli..fura ..mai nou au posturi separae ptr a intra in anumite scoli au tot felul de ajutoare sociale ..au pensii sociale ..atunci unde e dreptatea si discriminarea?? eu platesc cass .itm .impozit pe salar la bugetl de stat ..de la 18 ani si azi am 48 de ani .deci de 30 de ani ..fac lucrul acesta ca sa l tin vezi d ne in spate pe un asa zirrom

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod