Premiul Drepturilor Omului al Republicii Franceze, deschis pentru candidaturi

Facebook Twitter Comenteaza
Premiul pentru Drepturile Omului acordat de Republica Franceza, aflat in 2008 la cea de-a 20-a decernare, recompenseaza actiunile individuale sau colective de teren, indiferent de nationalitate sau de frontiere, intreprinse in Franta sau in alte tari.

Organizatiile neguvernamentale, indiferent de nationalitate sau de frontiere, vor trebui sa prezinte o actiune de teren sau un proiect, desfasurate in Franta sau in strainatate, care priveste una dintre cele doua teme ale anului 2008, la alegere:

  • Tema 1: Aparatorii Drepturilor Omului;
  • Tema 2: Drepturile economice, sociale si culturale

Cinci laureati isi vor imparti premiul total de 75 000 euro alocat de Primul Ministru.
Urmatorilor cinci le va fi decernata o "mentiune speciala".

Candidaturile vor trebui sa fie in concordanta cu regulamentul premiului, care poate fi obtinut la cererea participantilor, sau consultat pe site-ul internet al Comisiei Nationale (http://cncdh.fr).

Juriul va anunta rezultatele pe 6 noiembrie 2008. Premiul va fi inmanat in cadrul unei ceremonii la Paris, in jurul datei de 10 decembrie 2008.

Candidatii vor trebui sa adreseze neaparat dosarul complet, inaintea datei limita de depunere a candidaturilor - 30 septembrie 2008, fie prin posta la: Charles Denier, Ambasada Frantei la Bucuresti, Strada Biserica Amzei 13/15, fie pe mail la: charles.denier@diplomatie.gouv.fr

Este obligatoriu ca dosarul de candidatura sa fie redactat in limba franceza.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod