Premiile Galei Societatii Civile

Facebook Twitter Comenteaza
Premiile Galei Societatii Civile

Festivitatea de acordare a premiilor Galei Societatii Civile, cel mai amplu eveniment care promoveaza activitatea sectorului non-profit din Romania, va avea loc marti, 20 mai la Ateneul Roman incepand cu ora 18:00.

"Binele o duce rau in Romania!" este conceptul sub care se desfasoara Gala Societatii Civile 2008, editia a VI-a.

Societatea civila romaneasca este activa in limitele stabilite de interesul, resursele, mentalitatile, prejudecatile de care depinde si careia i se adreseaza. Festivitatea de premiere din acest an vine sa intruchipeze societatea civila sub atributul care-i defineste scopurile si existenta, "Binele".

"Binele o duce rau in Romania" este o imagine cumulata a sase editii in care sectorul non-profit si-a promovat proiectele si a fost premiat pentru cele mai bune dintre ele - este un semnal, un stop cadru din filmul evolutiei "Binelui".

Printre personalitatile care vor inmana premii castigatorilor se numara: Robert Turcescu (Realitatea TV/ Europa FM), Mihaela Radulescu (Antena 1), Catalin Stefanescu (TVR 1), Sandra Pralong (Asociatia SynergEtica), Catalin Mosoia (Europa FM), Andreas Baude (Apa Nova), Sorin Blaga (Rompetrol), Frans van der Ent (Interamerican).
Evenimentul va fi moderat de Marius Vintila, sustinut de proiectii video realizate de Daniel Gontz si muzica de Silent Strike.

Proiectele sectorului neguvernamental, finalizate in 2007, inscrise pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro, au fost jurizate de formatori de opinie, jurnalisti, specialisti in implementarea si in evaluarea proiectelor sociale, reprezentanti ai societatii civile si ai sectorului neguvernamental romanesc: Mihaela Radulescu (Antena 1 si ambasador al United Way in Romania), Liviu Mihaiu (Academia Catavencu, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta"), Raed Arafat (Medic coordonator al SMURD si secretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice), Catalin Stefanescu (TVR 1), Ioan T.
Morar (Academia Catavencu si Cotidianul), Robert Turcescu (Realitatea TV si Europa FM), Luciana Simona Velea (Institutul de Stiinte ale Educatiei), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala), Luminita Tanasie (World Wide Fund for Nature Romania), Alin Ivan (SVASTA Consult), Cosmin Alexandru (Brandivia si Asociatia Erudio), Cristina Bortun (coordonator proiecte Goethe, Institutul Bukarest), Dana Deac (TVR 1), Catalin Mosoia (Jurnalist de stiinta la Europa FM).

La eveniment sunt invitati reprezentanti din sectorul privat - companiile romanesti, initiatoarele programelor de responsabilitate sociala, reprezentanti ai administratiei publice centrale - potentialii parteneri ai organizatiilor neguvernamentale in proiectele pe care le implementeaza, oameni care activeaza in mediul politic, lideri de opinie si personalitati recunoscute in diferite domenii de activitate si reprezentanti mass-media.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cornelia Galavan pe 22 Mai 2008, 10:21
    'LACRIMA RUTIERA' - Proiectul unei infirme

    'LACRIMA RUTIERA' - LACRIMA SPERANTEI Romania este pe primul loc in Europa la decese produse in urma numarului mare de accidente rutiere si in mod paradoxal pe ultimul loc in donarea de organe ce poate salva sute si mii de vieti. Vaticanul sustine salvarea de vieti omenesti spre deosebire de Biserica Ortodoxa care pare a fi mai conservatoare. Mentionez ca sunt infirma in urma unui accident rutier petrecut in urma cu 11 ani.Pe parcursul anilor intre spitale si instante de judecata m-am imlicat civic pentru reducerea reducerea accidentelor rutiere si protectia si sprijinul persoanelor si familiilor afectate de acest adevarat genocid rutier in care anual mor 2400 de oameni. Din anul 2001 derulez din proprie initiativa si cu eforturi personale proiectul 'LACRIMA RUTIERA' expozitie manifest ce are loc anual cu ocazia ZILEI MONDIALE DE COMEMORARE A VICTIMELOR TRAFICULUI RUTIER stabilita de ONU. Cu aceasta ocazie am comemorart la sala Arcub din Buccuresti miile de victime aprinzand simbolic lumanari si varsand din inima o 'lacrima rutiera' dar si la locul producerii accidentelor cum a fost si in cazul regretatului regizor Cristian Nemescu. Prin acest proiect se militeaza si pentru donarea de organe ale victimelor pentru salvarea a sute si mii de oameni aflati in situatii disperate avandu- se in vedere ca Romania ocupa primul loc in Europa la numarul de decese rutiere ocupand paradoxal ultimul loc la donarea de organe.Acest proiect a fost apreciat de personalitati ca Traian Basescu, Jonathan Scheele, Principesa Margareta, Dr.Raed Arafat si altii, obtinand la Gala Societatii Civile, 2006 Mentiunea Speciala. Ma intreb de ce apare asa tarziu aceasta lege in comparatie cu majoritatea tarilor din Europa, si daca ar fi aparut la timpul ei cate vieti ar fi fost savate pana in prezent ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod