Povești de viață spuse într-un tablou

Prima expoziție de pictură și artă a persoanelor adulte fără adăpost
Samusocial din România a organizat prima expoziție de pictură și grafică a persoanelor adulte fără adăpost din București. Peste 100 de persoane au vizitat expoziția intitulată Cine suntem?, în cadrul căreia Raed Arafat a primit oficial funcţia de Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Samusocial din România.

La expoziţia de la Galeria Romană, ce a avut loc în perioada 8-13 februarie, au fost prezentate 30 de lucrări realizate de câţiva oameni fără adăpost, beneficiari ai serviciilor asociaţiei Samusocial din România, în cadrul proiectului „Oameni prin artă”.
Expoziţia a fost vizitată de peste 100 de persoane interesate să descopere una dintre valorile puțin cunoscute ale oamenilor defavorizaţi.

Expoziţia a fost deschisă luni, 8 februarie, cu un vernisaj la care au participat invitaţi din mediul diplomatic, precum Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei în România, dl François Saint-Paul şi Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne al României. În acest context, Raed Arafat a primit oficial funcţia de Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Samusocial din România.


Nu putem rupe aspectele şi problemele sociale de problemele medicale. În sistemul de urgenţă ne ajutăm foarte mult de asistenţii sociali şi identificăm mult mai repede problemele sociale acolo unde este cazul.” Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne

Această expoziţie face parte dintr-o campanie de sensibilizare pe care Samusocial şi-a propus să o deruleze în 2016, campanie prin care dorim să schimbăm imaginea oamenilor fără adăpost,  pentru că dincolo de hainele ponosite aceștia sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru.
Vrem să scoatem din starea de supravietuire pe stradă cât mai mulţi oameni fără adăpost. Iar scoaterea din stradă înseamnă, de fapt, oferirea unui ajutor în găsirea unui loc de muncă.
” Sabina Nicolae - Director Executiv, Samusocial din România

Proiectul „Oameni prin artă”, coordonat de voluntarul Anca Florea, s-a derulat în perioada octombrie - decembrie 2015 la centrul Samusocial din România și a fost implementat în cadrul unui atelier de arte vizuale cu valențe terapeutice și educaționale, prin intermediul căruia oamenii fără adăpost au avut ocazia să învețe să-și dezvolte sentimentul de valoare personală și de apartenență la un grup.


În cadrul atelierului, adulții au fost învățați, prin metode pedagogice nonformale, să folosească diferite tehnici de pictură și desen pentru a reuși să povestescă în imagini aspecte ale vieții personale, gânduri, idei, dorințe.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod