Poveste de dragoste: Mama lui Ethan Hawke s-a măritat cu iubitul din tinereţe

Într-un interviu acordat revistei Tango, mama actorului Ethan Hawke vorbește despre fericirea pe care o trăiește la al treilea său mariaj și despre stăruința de a-și duce la bun sfârșit proiectul de sprijinire a copiilor săraci din țara noastră.

Într-un interviu acordat revistei Tango, mama actorului Ethan Hawke vorbește despre fericirea pe care o trăiește la al treilea său mariaj și despre stăruința de a-și duce la bun sfârșit proiectul de sprijinire a copiilor săraci din țara noastră.

Leslie Hawke a vizitat pentru prima oară România în anul 2000, când s-a înscris în Peace Corps, la vârsta de 48 de ani. De atunci nu s-a mai putut desprinde de țara noastră. A rămas aici, iar în 12 ani a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i ajuta pe copiii săraci, în special pe cei romi, să meargă la școală și să aibă șanse egale în viață cu cei din familii normale. În 2005, ea a primit un premiu din partea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

O surpriză frumoasă, de la cap la coadă


Leslie Hawke (59 de ani) şi David Weiss (61 de ani), un avocat de succes din Boston, s-au regăsit în vara lui 2011, după 40 de ani în care n-au mai ținut legătura. S-au logodit de Ziua Recunoştinţei şi s-au căsătorit de Anul Nou, cu două luni înainte ca ea să împlinească 60 de ani.

O poveste de dragoste care a răzbătut de-a lungul a patru decenii. "Nu eram deloc în căutarea unei relații de cuplu, sunt prea ocupată ca să fac asta. Cu atât mai puțin mi-am imaginat că m-aș putea îndrăgosti din nou. Totul a fost o surpriză frumoasă de la cap la coadă! Îmi spuneam uneori că ar fi frumos, dar nu mă așteptam să se întâmple așa de repede și de ușor", a povestit Leslie Hawke pentru Tango.

David Weiss are cinci fiice şi un fiu, dintr-o căsătorie anterioară care a durat 25 de ani şi s-a încheiat în 2003. Relația lor a fost o surpriză pentru copii, pentru că aceștia nu știau istoria lor. "Copiilor nostri li s-a părut că totul s-a întâmplat foarte repede pentru că nu stiau nimic despre povestea din trecut. Eu și David ne cunoaștem chiar dinainte ca ei să se nască și pentru noi, care trăiserăm deja o scurtă poveste împreună, nimic nu a părut ciudat.

N-a fost ca și cum ne-am fi cunoscut pe internet! Dar ceea ce găsesc cu adevărat uimitor este faptul că ne-am regăsit, amândoi, exact așa cum ne-am lăsat!", a explicat ea.

Rămâne în România până în 2020


Leslie Hawke a confirmat decizia de a rămâne în România până în 2020, chiar dacă acest lucru o va ține la distanță de soțul ei: "Știe de planul meu încă de vara trecută, când am început să corespondăm. Presupun că, dacă nu îl accepta, nu mă cerea de soție! Ne-am propus să ne vedem la fiecare patru-cinci săptămâni și să împărțim călătoriile fifty-fifty."
În interviul publicat de Tango, Leslie a vorbit și despre relația cu fiul ei, Ethan Hawke, despre care a spus că este "un om grozav" și că acesta a rugat-o să-și ducă misiunea până la capăt în România. "Singura obiecție pe care a avut-o referitor la căsătoria mea a fost să nu o las să-mi afecteze misiunea aici", a explicat mama celebrului actor.

Sărăcia o face să plângă


Fondatoarea organizației Ovidiu Rom se declară mulțumită de activitatea sa din România: "În acest moment, 1.400 de copii din toată țara merg la grădiniță prin programul <<Fiecare Copil în Grădiniță>>, fără de care nu ar fi beneficiat niciodată de educație formală. Sunt foarte mândră de asta, dar sunt și conștientă că vorbim despre floarea cu care nu se face primăvară.

Ne apropiem de scopul final, și anume ca fiecare copil cu varste cuprinse între 3 și 5 ani din România să fie înscris și să meargă la grădiniță."

Un rol important în succesul programului ei caritabil l-a jucat și decizia de a acorda tichete sociale, în valoare de 50 de lei, familiilor sărace care își trimit copiii la grădiniță. "Oamenii aceștia sunt incredibil de săraci! 50 de lei pe lună înseamnă 1,6 lei pe zi. Pe părinții din program, această sumă îi ajută să-și hrănească copiii. 1,6 lei pe zi! Nu te face sa plângi? Pe mine, da. În majoritatea țărilor europene ne-ar fi costat mai mult de jumătate de euro pe lună ca să schimbam comportamentul acestor părinți", a mai declarat Leslie Hawke în interviul citat.

Citește în întregime interviul publicat pe site-ul www.revistatango.ro.

Foto: Tango

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod