Playoff-ul Eroilor: un meci de baschet paralimpic cât o finală olimpică

Asociația Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii și Asociația Primii Pași Spre Performanță în parteneriat cu echipa de baschet Steaua București organizează un meci de baschet caritabil la Sala Polivalentă, pe 18 aprilie, începand cu orele 19.00.

Cele două asociații lansează cu această ocazie inițiativa socială „Mergem Mai Departe”, care își propune să unească românii cu dizabilități într-o comunitate independentă, în care dizabilitatea devine abilitate.

Un prim proiect al inițiativei Mergem Mai Departe este construirea primului centru de integrare a persoanelor cu dizabilități din țară.


De ce e nevoie de un centru de integrare a persoanelor cu dizabilități?
In primele saptamani post-traumă, după ce află care va fi noua lor viață, multe persoane cu dizabilități acumulează frustrări și nu pot depăși momentul, nereușind să treacă peste șocul schimbării. Centrul de Integrare va fi construit la 40 de km de Brașov, la Dumbravița, aproape de centrul țării, unde vor avea acces beneficiari din toată țara. Terenul este deja disponibil, dar costurile pentru construcție și facilități incluse s-ar ridica la 200.000 de Euro.  

„Centrul va juca mai multe roluri.
Cu o capacitate de 9 persoane și o perioadă de ședere de 2 săptămâni, Centrul va învăța pacientii cum să ducă o viață independentă și cum să își transforme dizabilitatea într-o abilitate. Vor avea suport informațional, social, psihologic, medical și profesional. Centrul își propune creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități prin oferirea de servicii sociale specializate în conformitate cu standarde minime de calitate. Fondurile vor fi alocate din donații si sponsorizări, cele 2 săptămâni fiind gratuite pentru beneficiari” explică Flavian Crăciun, președintele Asociației Primii Pași Spre Performanță.

Ce își propune inițiativa Mergem Mai Departe?

„Lumea noastră? O lume în care cuvântul „handicapat” există și rănește.
Fără să vrea neapărat, unele persoane te fac sa te simți inutil, chit că în vremurile în care trăim mintea și pregătirea unui om sunt cele mai de preț resurse. În România anului 2016 dizabilitățile locomotorii sunt încă un subiect greu de abordat, uneori tabu pentru societate, din păcate. Ignoranța și prejudecățile, invers proporționale nivelului de „civilizație”, determină de multe ori persoanele aflate în scaune cu rotile să stea în casă, izolate, simțindu-se respinse de o lume care nu are timp sa îi ințeleagă și dorința să îi integreze. Noi vrem să schimbăm însă această lume, pentru noi și pentru ceilalți care aleg să meargă mai departe.” Mircea Câmpeanu, președinte al Asociației Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii, fondator al inițiativei Mergem Mai Departe, inspirată de campania „Mircea Merge Mai Departe”:

http://www.mirceamergemaideparte.ro/.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod