Peste 100 de copii au participat la prima ediţie a Festivalului de Gimnastică Stejarii Country Club

Pe 6 decembrie a fost organizată prima ediţie a Festivalului de Gimnastică Stejarii Country Club. În cadrul evenimentului, peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani au performat numere de gimnastică, în prezenţa arbitrilor şi a campioanelor Andreea Răducan şi Amelia Racea.

“Acest festival are ca obiectiv promovarea copiilor talentaţi care frecventează cercurile de profil din unităţile şcolare şi culturale din ţară. Astfel, micii gimnaşti au ocazia să experimenteze un cadru competiţional oficial şi să îşi demonstreze talentul şi pregătirea”, a declarat Mihai Popa, Director Operațional Stejarii Country Club.

În cadrul Festivalului au performat gimnaşti nelegitimaţi la Federaţia Română de Gimnastică, din UNEFS Bucureşti, TRIUMF Bucureşti, CSS2 Bucureşti, Body Exprim şi Şcoala de Gimnastică Nadia Comăneci Stejarii Country Club.
Aceştia au fost arbitraţi de către Alina Drăgan, Director Tehnic al Federaţiei Române de Gimnastică şi de către Maria Fumea, Antrenor Emerit al Lotului Naţional de Gimnastică Aerobică.

În cadrul evenimentului, campioanele Andreea Răducan şi Amelia Racea au încurajat sportivii, au oferit autografe şi au urmărit exerciţiile pregătite de aceştia. De asemenea, campioanele au interacţionat cu cei mici şi le-au povestit despre experienţele lor în competiţiile internaţionale.

Festivalul de Gimnastică Stejarii Country Club marchează încheierea ediţiei 2015 a Şcolii de Gimnastică Nadia Comăneci, care a avut ca scop selectarea unor copii talentaţi care au beneficiat de antrenamente gratuite în cadrul Stejarii Country Club.
Orele de pregătire s-au desfăşurat în perioada martie 2015 – decembrie 2015, de două ori pe săptămână, fiind coordonate de către Laura Cristache, campioană mondială la gimnastică aerobică.

“Gimnastica ajută copiii să îşi dezvolte flexibilitatea, abilităţile de coordonare şi atenţie şi să adopte o postură corectă şi elegantă. Sunt foarte mulţi gimnaşti talentaţi în România şi aceştia merită tot sprijinul nostru pentru a urma o carieră în acest sport şi pentru a duce România pe podiumurile celor mai cunoscute competiţii”, a declarat Andreea Răducan, Preşedinte al Fundaţiei Olimpice Române.

Stejarii Country Club susţine sportul românesc prin programe de responsabilitate socială, organizate cu scopul de a promova şi iniţia copiii în sport.
Printre aceste programe se numără Şcoala de tenis, Şcoala de judo Alina Dumitru, Şcoala de înot Camelia Potec şi Şcoala de Gimnastică Nadia Comăneci. În plus, Stejarii Country Club a facilitat deseori întâlniri între copii şi sportivi români de renume, pentru a le oferi acestora modele demne de urmat.

Mai multe informații despre Stejarii Country Club pot fi accesate pe site-ul www.stejariicountryclub.ro și pe pagina de Facebook a complexului.

Stejarii Country Club este un proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Axa prioritară 5: Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod